Life

Procesul de milioane de euro intentat de O-Zone s-a terminat! ”Am negociat. Asta a fost toată socoteala”

Băieții din trupa O-Zone și casa de discuri Cat Music au ajuns la o înțelegere, în afara instanței, în ceea ce privește procesul de milioane de euro început în acest an.
09.05.2022 | 13:22
Procesul de milioane de euro intentat de OZone sa terminat Am negociat Asta a fost toata socoteala
Băieții din trupa O-Zone și casa de discuri s-au înțeles cu privire la actualizarea contractului și la bani / Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Dan Bălan, Arsenie Todiraș și Radu Sârbu, adică foștii membrii ai trupei O-Zone, au decis, la începutul lunii  martie a acestui an să pornească un proces împotriva casei de discuri Cat Music. Miza, estimată a fi de ordinul a milioane de euro, era legată de situația contractului încheiat cu ani în urmă, cei trei foști membri ai trupei care făcea furori în întreaga lume cu piesele lor cerând actualizarea termenilor.

Procesul de milioane de euro s-a terminat! Ce au obținut băieții din trupa O-Zone?

În urmă cu câteva zile, magistrații de la Tribunalul București au decis să pună capăt procesului început acum două luni între cei trei foști membri ai trupei O-Zone și casa de discuri Cat Music, deținută de omul de afaceri Dan Popi.

ADVERTISEMENT

”Ia act de tranzacția părților și consfințește învoiala acestora. Cu recurs în 30 zile de la comunicare”, se arată în minuta instanței care pune, astfel, capăt procesului legat de drepturile conexe celor de autor inițiat de cei trei membri ai trupei, Dan Bălan, Arsenie Todiraș și Radu Sârbu.

În exclusivitate pentru FANATIK, Dan Popi ne-a explicat cum au decurs negocierile între firma pe care o reprezintă și trupa O-Zone, precizându-ne însă că înțelegerea dintre ei a fost făcută la modul cel mai prietenesc cu putință.

ADVERTISEMENT

”Da, avem o înțelegere. Era vorba de niște surse de venituri care nu existau la vremea semnării contractului original. A trebuit să negociem un procent pentru ei, am negociat, ei au fost mulțumiți și s-a terminat.

A fost o discuție foarte liniștită, practic ei ne-au acționat în judecată ca să ne pună cumva în întârziere, ca să nu se prescrie situația. Asta a fost toată socoteala”, ne-a spus, în exclusivitate, Dan Popi.

ADVERTISEMENT

Dan Popi: ”Eu am lucrat și voi lucra în continuate cu băieții, separat”

Chiar dacă au ajuns la proces pentru a se înțelege asupra contractului și au actualizat termenii acestuia, Dan Popi ne-a dezvăluit că a rămas în relații cât se poate de bune cu Arsenie Todiraș, Dan Bălan și Radu Sârbu. Și, pentru a nu exista discuții între ei, au convenit, de comun acord, ca termenii înțelegerii făcute să rămână confidențiali.

”Procentul înțelegerii este cât se poate de confidențial, la fel ca și valoarea afacerii. De altfel, judecătorul a fost de acord ca părțile să nu comunice nimic din rezultat, nu pot să spun mici, aș încălca condițiile tranzacției.

ADVERTISEMENT
Proces O-Zone
Cei trei membri ai trupei O-Zone și casa de discuri au încheiat o înțelegere în afara instantei / Foto: Captură portal.just.ro

Eu am lucrat și voi lucra în continuate cu băieții, separat. Îmi pare rău că nu vor să se reunească. Cu Arsenie și cu Radu mă văd destul de des, cu Dan nu m-am mai văzut, dar înțeleg că nu mai e în Ucraina, ceea ce e foarte bine”, a mai spus, în exclusivitate pentru FANATIK, Dan Popi.

ADVERTISEMENT

O-Zone, recorduri incredibile pentru muzica românescă

De-a lungul timpului, cei trei băieți care formau trupa O-Zone au reușit recorduri incredibile în muzica românească. Melodia care i-a făcut celebri – Dragostea din Tei – a ocupat prima poziție în topurile muzicale în 30 de țări și a stat timp de trei luni pe primul loc în Eurocharts.

Piesa care a fost cântată și reînregistrată de sute de artiști – chiar și de Rihanna – a câștigat, de-a lungul timpului, șapte discuri de platină, două de aur și unul de diamant. Cu toate acestea, drepturile asupra melodiei aparțineau casei de discuri Cat Music, nu celor trei membri ai O-Zone, acesta fiind motivul procesului și actualizarea termenilor contractului.

Chiar dacă trupa O-Zone a dat lovitura în muzică, cei trei componenți ai formației nu sunt în relații tocmai amiabile. Conform declarațiilor făcute de-a lungul timpului, Arsenie Todiraș și Radu Sârbu îi reproșau lui Dan Bălan că voia să se bucure doar el de succes. Și de bani!

Nu a existat nici un contract și nici o remunerație clar stabilită pentru munca si efortul depus, toate câștigurile erau gestionate de Dan Bălan, cu toate că munceam cot la cot la spectacole, în sala de repetiții sau studioul de înregistrări.

Atât eu, cât si colegul meu Arsenie, ne mulțumeam cu dragostea și aplauzele publicului, aveam zile în care nu aveam bani de pâine”, povestea Radu Sârbu într-o postare pe contul lui de socializare după ce Dan Bălan a spus, public, că lui i se datorează tot succesul formației.