News

Procesul de vot a fost întrerupt la penitenciarul Jilava. MAI a intervenit să facă verificări suplimentare

26.05.2019 | 12:29
Procesul de vot a fost intrerupt la penitenciarul Jilava MAI a intervenit sa faca verificari suplimentare

Procesul de vot de la penitenciarul Jilava a fost întrerupt, dimineața aceasta. Cetățenii din comuna Jilava, județul Ilfov, nu au putut vota în această zi din cauza mai multor defecțiuni tehnice.

Voturile deținuților de la Jilava, verificate

Cetățenii din comuna Jilava, județul Ilfov, nu au putut vota în prima parte a zilei. Procesul de vot a fost întrerupt de MAI până la ora 11:20 din cauza mai multor defecțiuni tehnice. Între timp, MAI, a verificat votul fiecărui deținut de la Penitenciarul Jilava.

În cursa electorală, pentru un loc în Parlamentul European s-au înscris 13 formațiuni politice și 3 candidați independenți. Prin urmare, partidele înscrise sunt PSD, Alianţa 2020 USR PLUS, Partidul Pro România, UDMR, PNL, ALDE, Partidul PRODEMO, PMP, Partidul Socialist Român, Partidul Social Democrat Independent, Partidul România Unită, UNPR și Blocul Unităţii Naţionale – BUN.

Cei trei candidaţi independenţi aflați în competiția pentru un loc la Parlamentul European sunt: Gregoriana-Carmen Tudoran, George Nicolae Simion și Peter Costea.

Votul de la penitenciarul Jilava a fost întrerupt astăzi
MAI a întrerupt votul la penitenciarul Jilava din cauza unor defecțiuni tehnice
Sursa foto: realitatea.net

Pe cine votăm pe 26 mai

Astăzi, 26 mai 2019, românii aleg prin vot politicienii care vor ocupa un loc la Parlamentul European. Sunt doar 32 de locuri la Parlamentul European, așadar politicienii din țara noastră ,,se bat” pe ele. Peste 350 de milioane de adulți au drept de vot. Și românii din străinătate vor vota la acest scrutin. Tot astăzi se votează și la referendumul pentru justiție convocat de președintele țării, Klaus Iohannis. La referendum, 949.922 de persoane au votat la urnele din toată țara, până în acest moment.

Secţiile de votare din ţara noastră s-au deschis la ora 7:00 şi vor rămâne deschide până la ora 21:00. Cei mai numeroși votanți prezenți la vot până la această oră fac parte din categoria 45 – 64 de ani. Așadar, 240.237 de alegători și-au exprimat votul la alegerile europarlamentare.

Românii au mai ieșit la vot în anul 2016 când au votat candidații care au ocupat un loc în Parlament. Prezența la vot în urmă cu doi ani a fost de 1,06%, la ora 8:00.