News

Procesul lui Gheorghe Dincă va continua cu apelul familiei Luizei Melencu. Reproșuri mari pentru procurori și judecători

Gheorghe Dincă a fost condamnat, în primă instanță, la 30 de ani. Cazul Caracal va continua cu apelul familiei Luizei Melencu. Reproșuri pentru procurori și judecători.
25.09.2022 | 19:05
Procesul lui Gheorghe Dinca va continua cu apelul familiei Luizei Melencu Reprosuri mari pentru procurori si judecatori
Procesul lui Gheorghe Dincă va continua cu apelul familiei Luizei Melencu. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Vineri, 23 Gheorghe Dincă, acuzat de uciderea a două adolescente din Caracal, Alexandra Măceşanu şi Luiza Melencu, a fost condamnat la 30 de ani de închisoare.

Procesul lui Gheorghe Dincă va continua cu apelul familiei Luizei Melencu

Pe lângă condamnare, Gheorghe Dincă este obligat la plata unor daune morale de peste 700.000 de euro către familiile celor două tinere.

ADVERTISEMENT

Reamintim că monstrul din Caracal a fost judecat pentru răpirea şi uciderea Alexandrei Măceşanu (15 ani) și Luizei Melencu (18 ani). Acesta a fost trimis în judecată de DIICOT pentru trafic de persoane, trafic de minori, omor calificat, viol şi profanare de cadavre.

De subliniat că decizia Tribunalului Olt în acest caz nu este definitivă. Definitivă nu este nici poziția familiei Melencu după verdictul preliminar. Avocata Carmen Obârșanu aduce mai multe acuzații magistraților.

ADVERTISEMENT

Această spune că în această cauză nu s-a administrat nicio probă concludentă și astfel soluția nu are niciun temei faptic.

Dat fiind acest aspect, apărătoarea familiei Melencu va ataca decizia la Curtea de Apel Craiova.

Reproșuri mari pentru procurori și judecători aduse de avocata familiei Melencu

Carmen Obârșanu aduce mai multe reproșuri pentru procurori și judecători, în urma sentinței de vineri, conform Gândul.ro.

ADVERTISEMENT

Aceasta spune că, din 15 ianuarie 2020 până în iunie 2022 ”nu a fost administrată nicio probă care să poată fi folosită pentru aflarea adevărului adică ce s-a întâmplat cu cele două fete dispărute”.

Avocata mai spune că a cerut judecătoarei de caz să solicite de la DIICOT originalele mijloacelor de probă pentru a efectua expertize și i s-a respins cererea de fiecare dată.

ADVERTISEMENT

Nici cererea făcută pentru verificarea corespondenței electronice a Luizei nu a fost acceptată.

”Am solicitat instanței să efectueze o cerere de asistență judiciară prin Ministerul Justiției către Departamentul de Stat american pentru ca să fie interogat Facebook-ul cu privire la corespondența electronică a Luizei și mi s-a răspuns că dacă pe procurori nu i-a interesat nici pe dânsa nu o interesează”

Sunt foarte multe inadvertențe în dosar, în sensul că dacă verifici comunicări de mesaje de pe telefoane, în corespondență, constați că un mesaj pleacă de pe un telefon și ajunge pe celălalt telefon înainte de a fi emis sau alte anomalii”, mai spune avocata.

Obârșanu: ”Multe probe din dosar nu au logică”

Avocata familiei Melencu mai acuză faptul că multe din probele din dosar nu au logică.

”Sunt foarte multe inadvertențe în dosar, în sensul că dacă verifici comunicări de mesaje de pe telefoane, în corespondență, constați că un mesaj pleacă de pe un telefon și ajunge pe celălalt telefon înainte de a fi emis sau alte anomalii.

De exemplu, de pe telefonul de pe care a fost sunat bunicul, în 15 aprilie 2019, a fost sunat un număr din Craiova și convorbirea a durat 68 de secunde însa, verificând listing-ul celuilalt telefon, constați că nu există acea convorbire, dar de pe telefonul acela s-au inițiat, o oră mai târziu, două convorbiri către primul telefon, dar care nu se regăsesc pe primul telefon”, a acuzat Obârșanu.

De asemenea, avocata mai spune că în sala de judecată interogatoriile lui Dincă și audierile martorilor erau formale.

Obârșanu se mai plânge că, după ce a văzut dosarul, niciun procuror nu a vrut să mai stea de vorba cu ea în această speță.

Acuzații grave la adresa procurorilor: nu toate probele au ajuns la dosar

Avocata familiei din Caracal mai susține că nu toate probele necesare au ajuns în dosar. Din 41 de plicuri, s-au expertizat doar 4!

“Am găsit 3 rapoarte de expertiză în care expertul menționează că anchetatorii au cerut zeci de plicuri cu probe să fie returnate intacte, iar experții s-au conformat dându-le înapoi, astfel că într-o expertiză, din 41 de plicuri s-au expertizat doar 4 și în altele un procent și mai mic”, a mai spus avocata, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT