News

Procesul lui Vlad Pascu, reluat cu o nouă judecătoare. Inculpatul, adus pentru prima oară în sală. O nouă înfățișare pe 7 iunie. Update

Joi, 23 mai, la Mangalia s-a reluat procesul lui Vlad Pascu, cu o nouă judecătoare. Șoferul drogat care a ucis doi tineri, la 2 Mai, participă la ședință.
23.05.2024 | 11:52
Procesul lui Vlad Pascu reluat cu o noua judecatoare Inculpatul adus pentru prima oara in sala O noua infatisare pe 7 iunie Update
Procesul lui Vlad Pascu, reluat cu o nouă judecătoare. Inculpatul participă la ședință. Sursa foto: capturi Digi24 / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT
23-05-2024
09:03

Procesul lui Vlad Pascu a fost amânat pentru 7 iunie. Nu se schimbă încadrarea juridică

Noua judecătoare din dosarul ”2 Mai”, care îl vizează pe Vlad Pascu – șoferul drogat care a ucis doi tineri – a decis ca procesul să fie amânat pentru data de 7 iunie.

Peste două săptămâni, speța va fi reluată cu audierea tuturor martorilor: supraviețuitorii accidentului de pe 19 august 2023 și rudele victimelor. Magistratul care a preluat cazul Pascu a declarat că în dosar rămâne procedura simplificată și nu se schimbă încadrarea juridică.

Joi, 23 mai, Vlad Pascu a fost în sala de judecată. El nu a vorbit deloc până la finalul procesului. A fost întrebat de judecătoare dacă acceptă să participe și el peste două săptămâni. A spus că își dorește să ia parte la proces.

Joi, 23 mai 2024, la ora 10.00, la Mangalia s-a reluat procesul lui Vlad Pascu, de această dată cu o nouă judecătoare. Șoferul drogat care a ucis doi tineri, la 2 Mai, participă pentru prima dată la ședință în sală.

Procesul lui Vlad Pascu, reluat cu o nouă judecătoare. Inculpatul participă la ședință. Părinții victimelor: ”Vom cere schimbarea încadrării juridice”

În această săptămână, judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu, Ancuța Popoviciu, a fost recuzată din dosar. Astfel, procesul se va relua de la capăt. Hotărârea de recuzare a fost luată marți. Tot atunci, CSM a aprobat transferul judecătoarei la Judecătoria Constanța.

ADVERTISEMENT

Acest dosar i s-a atribuit președintei Judecătoriei Mangalia, Carmen Berevoescu. Vorbim de un magistrat care activează la Judecătoria Mangalia începând cu anul 2010. Ea are grad de Curte de Apel, notează TVR.

La înfățișarea de joi, noul judecător din acest dosar va trebui să stabilească dacă reia toată analiza de la zero sau dacă își însușește părți din probatoriul deja administrat de Ancuța Popoviciu.

ADVERTISEMENT

De notat că, la termenul de joi, 23 mai, va fi prezent în sala de judecată pentru prima dată și Vlad Pascu. Acesta a fost adus, în jurul orei 10.00, cu o dubă la Judecătoria Mangalia.

În imaginile publicate de televiziunile de știri se poate observa o mașină albă care dă cu spatele și se oprește cu ușile din spate aproape de curtea interioară a clădirii. Nu s-a putut observa momentul în care Pascu a fost scos din autovehicul, înainte de a fi însoțit de oamenii legii către sala de judecată.

ADVERTISEMENT

De notat că, până în prezent, judecătoarea Ancuța Popoviciu nu a acceptat solicitările ca Vlad Pascu să fie prezent fizic la proces. Ea a acceptat cererile acestuia care a solicitat să fie audiat doar prin videoconferință.

Ce spun părinții victimelor de la 2 Mai

Familia şi prietenii lui Sebastian, tânărul ucis pe 19 august 2023, au venit cu tricouri cu imaginea lui şi cu mesajul ”Îţi vom face dreptate”. În fața jurnaliștilor, tatăl acestuia i-a transmis un mesaj tatălui lui Vlad Pascu: ”Să vină la mormântul băiatului meu”.

ADVERTISEMENT

”Vreau doar să se facă dreptate, nu vreau nimic altceva. Cred că o să se schimbe încadrarea. Am vorbit cu avocaţii şi vom cere schimbarea încadrării juridice”, a afirmat tatăl lui Sebastian, unul din tinerii uciși.

Tatăl Robertei, tânără ucisă în august 2023, în accidentul din 2 Mai, a fost întrebat de jurnaliști cu ce gânduri se prezintă la termenul de judecată. El a declarat: ”Mi-am dorit de la prima înfățișare să dau ochii cu cel care mi-a omorât copilul. Vreau să-i văd ochii, dacă are vreo remușcare, orice”.

ADVERTISEMENT
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
"Luna roz" sau "Luna căpşunilor", fenomen rar pe 21 iunie 2024. Unde va fi vizibilă
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”