News

Procesul românului ucis în stil mafiot în Italia a fost reluat. Cine sunt principalii suspecți ai asasinatului

În martie 2014, un român de 28 de ani era ucis în stil mafiot în Italia. La mai bine de 8 ani distanță, procesul crimei a fost reluat la Roma, cu doi frații în rolul de principali suspecți în acest caz.
02.06.2022 | 12:03
Procesul romanului ucis in stil mafiot in Italia a fost reluat Cine sunt principalii suspecti ai asasinatului
La Roma, Italia, procurorii au reluat procesul românului ucis în stil mafiot în 2014. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Au fost scene de groază în provincia italiană Latina, în primăvara lui 2014. Trupul neînsuflețit al unui român a fost găsit aruncat într-un canal.

La Roma, Italia, procurorii au reluat procesul românului ucis în stil mafiot în 2014

Nicolas Adrian Giuroiu a fost ucis în stil mafiot, cu 13 gloanțe, în martie 2014, după ce ar fi încercat să o oblige să se prostitueze pe o fată albaneză.

ADVERTISEMENT

Acum, procesul pentru uciderea românului a fost reluat. Cei doi inculpați sunt frații Angelo și Salvatore Travali, acuzați de răpirea românului și complicitate la omor, conform ȘtiriDiaspora.ro.

Procurorii care se ocupă de acest caz au ajuns la concluzia că cei doi frați se aflau în fruntea asociației de tip mafiot care a făcut ravagii în Latina în ultimul deceniu al secolului trecut.

ADVERTISEMENT

Acum, Angelo și Salvatore Travali și încă aproximativ 30 de inculpați, vor trebui să se confrunte cu procesul de origine, cel care a decurs din ancheta ”Reset” și în care se contestă asocierea cu mafia. Prima audiere este programată pentru data de 30 iunie.

Gruparea italiană are în spate două dosare diferite: unul pentru asociere mafiotă care vizează infracțiunile de trafic de droguri. Un alt dosar vizează procedura de omor cu circumstanța agravantă mafiotă, doar în sarcina celor doi frați Travali: respectiv asasinarea românului Giuroiu.

ADVERTISEMENT

Filmul crimei din 2014

În urmă cu 8 ani, Nicolas Adrian Giuroiu ar fi vrut să oblige o tânără să se prostitueze. El a fost răpit direct de pe stradă şi ucis de prietenii fetei. Evenimentul a avut loc pe 8 martie la Borgo Sabotino, în provincia Latina.

Trupul românului a fost găsit în 13 martie într-o canalizare. Cadavrul său se afla într-un canal, cu 13 gloanţe în corp şi cu câteva greutăți legate pentru a se scufunda.

ADVERTISEMENT

Anchetatorii spun că Angelo Travali și fratele său Salvatore au dorit să-și demonstreze forța în zonă, arătând că au la dispoziție arme și muniție și că dețin controlul asupra activităților infracționale din Latina.

Sursa citată mai scrie că suspecții crimei au tras asupra tânărului român 13 focuri de armă cu un revolver magnum și un pistol semiautomat: trei dintre focuri ar fi fost cele fatale.

ADVERTISEMENT
Tags: