News

Procurorul din Caracal va fi pus sub învinuire. Lui Cristian Ovidiu Popescu i se reproșează intervenția târzie în casa lui Gheorghe Dincă

07.09.2019 | 11:32
Procurorul din Caracal va fi pus sub invinuire Lui Cristian Ovidiu Popescu i se reproseaza interventia tarzie in casa lui Gheorghe Dinca
Procurorul din Caracal a fost pus sub învinuire de SIIJ *foto: antena3

Cristian Ovidiu Popescu, procurorul din Caracal care a așteptat până la ora 6 dimineața pentru a intra în casa lui Gheorghe Dincă, va fi pus sub învinuire de către procurorii Secției de investigare a infracțiunilor din Justiție, anunță Mediafax care citează surse judiciare. Alături de Popescu vor mai fi învinuiți și trei polițiști.

Procurorul din Caracal va fi pus sub învinuire în dosarul pentru abuz în serviciu

Mediafax susține că Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) va începe de săptămâna viitoare urmărirea penală în cazul procurorului Cristian Ovidiu Popescu. Acesta s-a ocupat de cazul Caracal și nu ar fi permis agenților de poliție să încalce mandatul de percheziție și să descindă în casa lui Gheorghe Dincă înainte de ora 6:00. Alături de Popescu vor fi puși sub urmărire general și trei polițiști.

Reamintim că la începutul lunii august procurorul Cristian Popescu a fost suspendat din funcție. Punerea sub acuzare a lui Popescu vine după ce vineri, Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt a anunţat că a declinat Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie cauza privind modul în care structurile Ministerului Afacerilor Interne au intervenit în cazul Alexandrei Măceşanu.

Procurorul din Caracal a fost pus sub învinuire de SIIJ
Procurorul din Caracal a fost pus sub învinuire de SIIJ *foto: digi24

Cine a mai fost audiat de SIIJ în dosarul Caracal

În acest dosar au mai avut loc audieri. Pe 29 august, prim-procurorul Parchetului Judecătoriei Caracal, Cătălin Zăvoianu, a fost audiat aproximativ cinci ore la Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie (SIIJ) în dosarul privind maniera cum procurorii şi poliţiştii au instrumentat cazul Caracal. De asemenea, pe 7 august, fostul adjunct din IPJ Olt Nicolae Alexe s-a prezentat la Secţie, unde a fost audiat audiat aproape 6 ore.

Fostul adjunct al IPJ Olt este cel care a apelat la Remus Rădoi, patronul unei firme de pază, în noaptea în care era căutată Alexandra Măceşanu, pentru a-i cere informaţii cu privire la o maşină. Nicolae Alexe a mai declarat că a propus procurorilor care se ocupau de dispariţia Alexandrei să intre în flagrant în casa lui Gheorghe Dincă, invocând prevederea din Constituţie care le permitea acest lucru, însă magistraţii nu au fost de acord, deoarece nu erau siguri că victima e acolo.

Procurorii Secţiei pentru anchetarea magistraţilor au deschis un dosar in rem în cazul Caracal, faptele cercetate fiind abuz în serviciu, privind modul cum oamenii legii au instrumentat dosarul.