News

Procurorii din Galați, dezvăluiri despre tânăra plină de sânge ignorată de polițiști. Fata nu a fost doar violată. Ce decizii s-au luat în acest caz

19.08.2019 | 17:48
Procurorii din Galati dezvaluiri despre tanara plina de sange ignorata de politisti Fata nu a fost doar violata Ce decizii sau luat in acest caz

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați au venit cu noi precizări în cazul tinerei care a fost ignorată de polițiști, deși era plină de sânge și avea nevoie în mod evident de ajutor. Purtătorul de cuvânt al Parchetului, Traian Laurențiu Iancu, a dezvăluit ce i s-a întâmplat minorei la data de 3 august 2019.

Tânăra plină de sânge din Galați care a fost ignorată de polițiști a avut nevoie de 14 zile de îngrijiri medicale

Organele de anchetă au intrat în posesia raportului medico-legal privind leziunile suferite de victimă. Conform analizelor medicale, fata ar fi suferit mai mult decât un viol, căci medicii au constatat urme de vătămare corporală care au afectat în mare parte aparatul reproducător. Tocmai de aceea, în urma eliberării acestui raport, tânărul va fi cercetat sub săvârșirea infracțiunilor de act sexual cu un minor și vătămare corporală.

„Pe 13 august, organele de urmărire penală au intrat în posesia raportului de expertiză medico-legală privind leziunile suferite de persoana vătămată în seara zilei de 3 august 2019. Conform constatărilor şi concluziilor medico-legale formulate, persoana vătămată nu a prezentat urme de violenţă pe corp, însă aceasta a suferit o leziune a aparatului reproducător care a necesitat pentru vindecare 12 – 14 zile de îngrijiri medicale. Totodată, leziunea în cauză, prin hemoragia acută consecutivă, a pus în primejdie viaţa victimei”, se arată în raportul procurorilor de la Galați.

tânăra Galați
Cazul fetei din Galați a revoltat opinia publică. Sursa foto: digi24.ro

Tânărul, acuzat de act sexual cu un minor și vătămare corporală

„În continuare, organele de urmărire penală vor proceda la efectuarea urmăririi penale pentru toate faptele care rezultă din probele administrate până la epuizarea probatoriului şi aflarea adevărului. În cauză, procurorul împreună cu organele de cercetare penală vor dispune o extindere a cercetărilor şi faţă de infracţiunea de vătămare corporală din culpă, aşa cum rezultă din raportul de expertiză medico-legală. La acest moment nu sunt probe din care să rezulte o suspiciune rezonabilă că a fost săvârşită o infracţiune de viol”, mai transmite Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați.