News

Procurorii DNA au descins la locuința lui Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași. Acuzații grave aduse șefului CJ

09.09.2020 | 08:43
Procurorii DNA au descins la locuinta lui Maricel Popa presedintele Consiliului Judetean Iasi Acuzatii grave aduse sefului CJ
Procurorii DNA au descins la locuința lui Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași. Acuzații grave aduse șefului CJ. Sursa foto: hotnews.ro
ADVERTISEMENT

În plină campanie electorală, procurorii DNA au descins la locuința lui Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași.

Pe numele acestuia și al soției șefului CJ, cei de la Direcția Națională Anticorupție au declanșat o investigație de proporții legată de o afacere dubioasă.

ADVERTISEMENT

Astfel, procurorii vizează în aceste zile o presupusă ”combinație” pusă la cale de oficialul ieșean în urma căreia în buzunarul acestuia ar ajunge circa 365.000 de euro.

Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, vizitat de procurorii DNA

Conform celor de la Bzi, Direcția Nationala Anticoruptie (DNA) a declanșat o investigație în legătură cu modul în care Compania Națională de Poștă a închiriat de la firma lui Maricel Popa, SC Vitalef SA un spatiu pentru mutarea centrului de tranzit.

ADVERTISEMENT

Astfel, procurorii acuză că firma lui Popa ar primi lunar de la Poștă o chirie de 7.850 euro pe lună. Până la expirarea contractului, în anul 2022, firma lui Popa ar incasa în total o sumă uriașă: 365.000 euro.

Sursa citată notează că afacerea a fost încheiată în martie 2019, când Poșta era condusa la nivel național si regional de directori numiți de PSD partid condus la Iași de Maricel Popa. Administratorul firmei lui Maricel Popa ar fi nimeni alta decât soția acestuia, Mihaela Popa.

ADVERTISEMENT

În acest context, procurorii de la DNA Iași au descins la locuința lui Popa și la sediile comerciale ale liderului CJ și au început să ridice deja o serie de documente printre care și contractul încheiat de Poșta Romana cu SC Vitalef SA.

DNA acuză că Poșta s-ar fi mutat la Maricel Popa

Jurnaliștii din Iași mai scriu că până la mijlocul anului 2019, Centrul de Tranzit al Poștei a funcționat într-o clădire care a aparținut Terom SA. Apoi, în vara lui 2019, Poșta Română, care era condusa deja la nivel național și regional de directori PSD, partid condus la Iași de Maricel Popa, decid sa se mute Centrul Regional de Tranzit.

ADVERTISEMENT

Ciudat este faptul că în acel moment nu s-a găsit alt spațiu decât al cel aparținând SC Vitalef SA de pe bulevardul Chimiei nr.12. Potrivit unor surse, DNA anchetează modul în care Poșta a organizat licitațiile astfel încât în final să fie selectata firma lui Popa.

Bzi mai informează că licitația s-a repetat până când a ieșit ”cine trebuie”, adică firma Vitalef. Astfel s-ar fi ajuns ca sume importante să intre în conturile familiei Popa: undeva la 8.850 euro numai din chiria încasată de la Poștă.

ADVERTISEMENT
Tags: