News

Procurorii DNA, percheziții la sediul Jandarmeriei Române. Vizat, un dosar privind promovările ofițerilor

13.04.2021 | 13:28
Procurorii DNA perchezitii la sediul Jandarmeriei Romane Vizat un dosar privind promovarile ofiterilor
Caz șocant în Alba. Un jandarm în vârstă de 49 de ani s-a sinucis.. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Procurorii DNA au descins, marți, 13 aprilie, la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, dar și la sediile unor inspectorate județene.

Din primele informații, aceștia investighează o serie de concursuri prin care sute de jandarmi din toată țara au trecut din gradul de subofițeri în gradul de ofițeri.

ADVERTISEMENT

Principala suspiciune este că o serie militari trecuți în rezervă, e vorba de jandarmi pensionați, și-ar fi folosit influența pentru a-i ajuta pe mai tinerii lor urmași să promoveze în grad.

Procurorii DNA, percheziții la sediul Jandarmeriei Române într-un dosar privind promovările ofițerilor

Procurorii DNA întreprind mai multe percheziții la sediul Jandarmeriei Române, dar și la mai multe Inspectorate Județene ale aceleiași instituții, într-un dosar care vizează organizarea unui concurs de trecere în corpul ofiţerilor.

ADVERTISEMENT

Într-un comunicat de presă emis marți, instituția Jandarmeriei a confirmat ”efectuarea unor acte procedurale, sub coordonarea procurorului de caz, la mai multe sedii ale unităţilor de Jandarmerie”.

”Confirmăm efectuarea unor acte procedurale, sub coordonarea procurorului de caz, la mai multe sedii ale unităților de Jandarmerie.

ADVERTISEMENT

Instituția noastră este prima interesată în clarificarea tuturor suspiciunilor legate de organizarea unui concurs de trecere în corpul ofițerilor și va pune la dispoziția organelor abilitate toate datele și documentele solicitate”, se arată într-un comunicat al instituției.

Săptămâna perchezițiilor în România

Săptămâna care a început luni, 12 aprilie, este una dominată de percheziții ale poliției și procurorilor. În urmă cu 24 de ore, polițiștii din Giurgiu au efectuat mai multe percheziții la persoane și firme de transport bănuite de eliberarea și folosirea de teste COVID-19 falsificate, arată IPJ Giurgiu într-un comunicat.

ADVERTISEMENT

Firmele verificate au activitatea în zona gării Filaret din Capitală. Acestea efectuează transporturi internaționale de persoane în țările vestice, dar și în Turcia.

”În dimineața zilei de 12 aprilie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.P.J. Giurgiu, cu sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei “Vlad Țepeș”, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu, pun în executare 5 mandate de percheziție domiciliară la sediile și punctele de lucru a 3 societăți comerciale, ce au ca obiect de activitate transportul internațional de persoane prin curse regulate, într-un dosar penal privind eliberarea și folosirea de teste Covid-19 falsificate”, arată sursa citată.

ADVERTISEMENT