PROCURORU’ şi MOPSU’, drepţi! Culcat! Drepţi! La INSTRUCŢIE, fuga… marş!

Silviu Ghering   
în Nicio categorie
29/10/2014, 02:20
PROCURORU’ şi MOPSU’, drepţi! Culcat! Drepţi! La INSTRUCŢIE, fuga… marş! GALERIE FOTO

1971. Dinamo termină turul pe locul 4. Scandal cît cuprinde, nu ca în zilele noastre… Ministrul de Interne are o idee „cazonă”: cum toţi sportivii clubului erau subofiţeri şi ofiţeri, ia să meargă ei la început de ianuarie ’72 la pregătire de profil, „că n-or să fie toată viaţa sportivi şi trebuie să ajungă cadre de nădejde ale Internelor”. Aşa că, abia treziţi din „aburul” sărbătorilor de iarnă, Procuroru’ Cornel Dinu, Mopsu’ Florea Dumitrache, Vava Cheran, Coco Deleanu şi ceilalţi „cîini” se urcă pe 4 ianuarie, ora 10 dimineaţă, în autobuze, împreună şi cu colegii de la handbal, baschet, volei sau canotaj, şi pornesc spre tabăra de pregătire de la Dumbrăviţa, lîngă Codlea Braşovului.

galasportivilor75_dinu

Cornel Dinu şi Florea Dumitrache la „Gala Sportivilor” de la sfîrşitul anului 1975

La Dumbrăviţa toţi sportivii primesc uniforme de instrucţie, bocanci, arme şi intră într-un program cu adevărat milităresc, deşteptarea la ora 6, raport de front, instrucţie de front, dar şi antrenament sportiv pe echipe, pentru o pregătire totală fără cusur. Distracţia era la rang de ordin de zi pe unitate, una dintre isprăvile memorabile avîndu-l ca protagonist pe regretatul Florică Dumitrache. Alarmă într-o noapte pe la trei, ajung toţi cu chiu, cu vai după vreo 5 minute echipaţi pe platoul de comandă (trebuiau să fie gata într-un minut jumătate…) şi un general le comunică băţos şi sec: „Obiectiv: ocuparea Măgurii Codlea. Cine nu poate să ocupe obiectivul, trei paşi în faţă!”. Încet, din pluton iese „Moxu’”. „Locotenent Dumitrache, ce motiv invoci?”. La care Dumitrache, cu o privire de „cîine”… bă(t)ut, răspunde privind în pămînt: „Raportez, dom’ general, n-am nimic cu Măgura Codlei, ce, m-a atacat ea pe mine vreodată ca s-o ocup?!”. „Procuroru’” îşi aminteşte că de frig nici să rîdă nu mai puteau… Urmarea stagiului militar hibernal? Dinamo termina campionatul pe locul… 7!

dini, luce, mopsu

Cornel Dinu, Mircea Lucescu, Flavius Domide şi Florea Dumitrache se relaxează înaintea de plecarea în Mexic, la turneul final al Campionatului Mondial din 1970

image-2014-05-28-17371935-70-mondialul-din-mexic-70

Fără cuvinte, dar cu nostalgie…

P: Înregistreaza-te acum la Sportingbet si primesti un Free Bet de 400 lei!

Închide ×