News

Procurorul care anchetează alegerile de la Primăria Sectorului 1 spune că „există fraudă”. Reacția procurorului general al României

Procurorul care anchetează alegerile de la Primăria Sectorului 1 spune că „există fraudă”. Ce reacție a avut procurorul general
01.06.2021 | 18:16
Procurorul care ancheteaza alegerile de la Primaria Sectorului 1 spune ca exista frauda Reactia procurorului general al Romaniei
ADVERTISEMENT

Procurorul Sorin Eugen Iaşinovschi, cel care se ocupă de cazul posibilei fraudări a alegerilor de la Primăria Sectorului 1, a declarat, în cadrul unui interviu televizat, că „la nivelul secțiilor, există fraudă”.

Ce a declarat procurorul care anchetează alegerile de la Primăria Sectorului 1

Procurorul a vorbit despre ancheta pe care o conduce în cadrul unui interviu la Kanal D și a mărturisit că au existat încălcări ale legii în cadrul acelor alegeri.

ADVERTISEMENT

De asemenea, el a transmis foarte clar că a fost, cu siguranță, vorba de fraudă la alegerile din Sectorul 1 al Capitalei. De asmenea, el a transmis că vinovații trebuie trași la răspundere.

„S-au încălcat nişte dispoziţii pentru că intrarea în acea sală putea fi făcută în anumite condiţii. Ceea ce au votat cetăţenii nu a fost şi consemnat. Şi cine se face vinovat ca să fie tras la răspundere. La nivelul secţiilor, există fraudă”, a declarat Sorin Eugen Iaşinovschi într-un interviu.

ADVERTISEMENT

Procurorul general al României a intervenit

În urma declarațiilor făcute de Sorin Eugen Iaşinovschi, a intervenit și procurorul general al României, Gabriela Scutea. Aceasta a spus că procurorii ar trebui să fie mai atenți la comunicarea publică.

Ea a specificat că aceasta ar trebui să fie mai rezervată, referindu-se la declarațiile precedente ale procurorului de caz, Sorin Eugen Iaşinovschi, menționând și că investigația despre alegerile de la Sectorul 1 este în plină desfășurare.

ADVERTISEMENT

„Despre un dosar în lucru comunicarea publică trebuie să fie foarte rezervată, cu atât mai mult cu cât cercetările continuă. Nu este adecvat să formulez comentarii despre dosar”, a precizat aceasta.

De asemenea, procurorul general al României a mai spus și că toți angajații Procuraturii ar trebui să respecte toate procedurile legale privind comunicarea publică.

ADVERTISEMENT

„Toţi procurorii au obligaţia să respecte procedurile din legea privind accesul la informaţiile publice şi prevederile ghidului privind comunicarea publică”, a declarat Gabriela Scutea, pentru Mediafax.

Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție a anunțat că ancheta se prelungește pentru data de 1 august 2021, luna trecută. După o sesizare a PSD privind organizarea alegerilor, din octombrie 2020, a început urmărirea penală in rem.

Presupusele infracțiuni din acest caz sunt abuz în serviciu, folosirea influenţei pentru obţinerea de foloase necuvenite, sustragerea sau distrugerea de înscrisuri, precum și falsificarea documentelor electorale.

ADVERTISEMENT