Procurorul general atacă decizia Judecătoriei Slatina în cazul Sorinei. Care este termenul de apel

Daniel Scripcaru   
în HotNews
18/07/2019, 14:47
Procurorul general atacă decizia Judecătoriei Slatina în cazul Sorinei. Care este termenul de apel GALERIE FOTO
Cazul Sorinei a ajuns la final

Procurorul General interimar al României nu renunță la cazul Sorinei, fetița care a fost luată cu forța din casa asistentei maternale unde a crescut pentru a fi dată spre adopție în SUA, și atacă decizia Judecătoriei Slatina, care a decis să respingă solicitarea procurorului General ca adopția să fie amânată.

Procurorul general interimar nu renunță la cazul Sorinei

Procurorul general al României, Bogdan Licu, atacă decizia Judecătoriei Slatina care a hotărât azi că Sorina poate pleca din ţară.  „S-a respins cererea procurorului general. Nu este definitivă. Este cu apel în cinci zile de la comunicare, dar ea este executorie”, arătau dimineaţă, reprezentanţii Judecătoriei Slatina.

Judecătoria Slatina este a cincea instanţă care a fost chemată să soluţioneze ordonanţa preşedinţială, după Judecătoria Drobeta Turnu Severin, Tribunalul Mehedinţi, Curtea de Apel Craiova şi Tribunalul Olt.

Cazul Sorinei
Procurorul general interimar nu renunta la cazul Sorinei

Judecătoriei Slatina a hotărât că Sorina poate pleca din ţară, alături de familia sa adoptivă

Procurorul general interimar al României, Bogdan Licu, a solicitat ordonanţă preşedinţială privind interzicerea părăsirii teritoriului României de către Sorina. Procurorul general spunea că speră ca familia adoptivă nu va părăsi ţara cu fetiţa înainte de decizia de la Slatina, deşi există o procedură de adopţie finalizată.

„Fiind cercetat şi un magistrat, pe cale de consecinţă, toate aspectele investigate sunt de competenţa Secţiei. Atâta timp cât un magistrat este cercetat într-o cauză, competenţa aparţine acestei Secţii. Procedura de adopţie este finalizată, avem o sentinţă definitivă, iar prin respingerea cererii mele de revizuire a rămas definitivă. Fetiţa nu putea pleca cu această familie, până în acest moment, pentru că nu avea paşaport. În momentul în care va avea paşaport, fetiţa va putea pleca din ţară. Părerea mea este că părinţii adoptivi vor fi suficient de înţelepţi să nu plece din ţară cu fetiţa până în momentul în care nu se va soluţiona şi cererea de ordonanţă preşedinţială”, a declarat Bogdan Licu.

Închide ×