News

Procurorul General cere ca Sorina să rămână în țară. Ce s-ar putea întâmpla cu procedura de adopție

24.06.2019 | 16:51
Procurorul General cere ca Sorina sa ramana in tara Ce sar putea intampla cu procedura de adoptie

Procurorul General al României cere revizuirea deciziei juridice în cazul adopției micuței Sorina, iar aceasta ar putea să rămână în țară până când se va lămuri acest scandal care a împărțit țara în două. S-a cerut, așadar, de la Parchetul General, suspendarea hotărârii de adopție, iar Sorina nu ar mai putea rămâne la familia adoptivă în caz că se aprobă.

Procurorul General vrea să interzică ieșirea Sorinei din țară

Gabriel Licu a trimis scrisoarea în care cere schimbarea sentinței la Curtea de Apel Craiova, cea care a judecat dosarul Sorina. Fetița de 8 ani care a fost luată cu forța de mascați din casa asistenților maternali s-ar putea să mai stea în țară o bună perioadă pentru că nu sunt clarificate toate problemele legate de această adopție.

Este greu de precizat ce se va întâmpla cu procedura de adopție până la urmă, dar cert este că în acest caz, procurorii de la Parchet vor să afle cât mai repede adevărul. În legătură cu felul în care au acționat procurorii din Dolj a comentat și premierul Viorica Dăncilă. Aceasta s-a arătat revoltată de comportamentul procuroarei, dar nu a dorit să comenteze speța juridică.

Bogdan Licu, procurorul general al României. Sursa foto: PressOne

Cazul de la Baia de Aramă a revoltat-o și pe Viorica Dăncilă

„Doamna procuror nu a înțeles cât de mult rău a putut să îi facă fetiței. Să încerci să o târăști așa, nu îmi vine să cred. Toate ministerele sunt implicate pentru a lua măsurile pe care ni le permite legea. Trebuie să se acționeze cu foarte multă corectitudine. Ministrul Justiției a avut o reacție publică. 

În primul rând suntem oameni. Ca om, ca mamă, ca cetățean foarte deranjat vreau să îi felicit pe toți cei care au reacționat. Cred că așa trebuie să procedăm de acum încolo. Când cineva e tratat într-un mod inadmisibil, trebuie să reacționăm”, este declarația pe care a făcut-o aseară Dăncilă, la Antena 3.

 

Tags: