News

Procurorul Mircea Negulescu a fost plasat sub control judiciar. Reacția lui Victor Ponta

16.07.2020 | 21:31
Procurorul Mircea Negulescu a fost plasat sub control judiciar Reactia lui Victor Ponta
ADVERTISEMENT

Cunoscutul fost procuror Mircea „Portocală” Negulescu, a fost plasat sub control judiciar, conform unei decizii luate joi, 16 iulie.

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au decis această măsură pentru Negulescu, dar și pentru polițistul Mihai Iordache.

ADVERTISEMENT

Sentința poate fi atacată cu recurs, potrivit ziare.com, care citează surse judiciare.

Procurorul Mircea Negulescu, zis Portocală, a fost plasat sub control judiciar

Fostul procuror de la DNA Ploiești a fost reținut de procurorii din cadrul Secției de Investigare a infracțiunilor din Justiție în dosarul „Tony Blair”.

În dosarul respectiv, Victor Ponta a fost acuzat că a aranjat vizita fostului premier britanic în România pentru a câștiga capital de imagine în campania electorală din 2012.

ADVERTISEMENT

Victor Ponta a reacționat dur pe Facebook, în condițiile în care Negulescu este acuzat că ar fi fabricat probe false și ar fi șantajat persoane.

„Dl Negulescu a fabricat probe false / a șantajat persoane cercetate în alte dosare și i-a obligat să depună mărturii false / a folosit ilegal statutul de martor cu identitate protejată pentru cei șantajați de el / a influențat direct decizii strict politice și persoane publice din județul Prahova / a avut un comportament și acțiuni de crimă organizată folosind statutul de procuror și puterile legale specifice funcției / a cheltuit milioane de lei din bani publici pentru războaiele lui de interlop / și mai sunt și alții care au procedat la fel !

ADVERTISEMENT

Portocală ( ca și alții ca el) sunt o rușine pentru majoritatea magistraților corecți care aplică legea și își fac datoria / dar nu au fost niciodată pedepsiți și înlăturați ca niște uscături dintr-o pădure!

În SUA sau în orice țară europeană democratică era de mult în penitenciar / în România până azi a fost protejat !

ADVERTISEMENT

Abuzurile grave ale celor care sunt plătiți sa aplice legea și să faca dreptate nu au fost niciodată pedepsite în România / poate acum se schimbă situația – și acum înțelegeți de ce se luptă PNL să desființeze Secția Specială – ca să îi protejeze pe infractorii care au fabricat dosare adversarilor lor politici!”, a scris Ponta pe Facebook.

ADVERTISEMENT
Tags: