Fotbal intern

ATAC VIRULENT! “Negoiţă e un om mic, care îşi poate săpa o groapă unde să se ascundă precum o cîrtiţă!”

Insinuările lui Ionuţ Negoiţă legate de corectitudinea partidei Viitorul - Steaua, au atras atacuri asupra sa din partea lui Gică Hagi şi Helmuth Duckadam. Cei doi nu sînt însă singurii care...
22.04.2014 | 00:09
ATAC VIRULENT Negoita e un om mic care isi poate sapa o groapa unde sa se ascunda precum o cirtita
ADVERTISEMENT

Insinuările lui Ionuţ Negoiţă legate de corectitudinea partidei Viitorul – Steaua, au atras atacuri asupra sa din partea lui Gică Hagi şi Helmuth Duckadam. Cei doi nu sînt însă singurii care au contestat dur cuvintele patronului dinamovist, ci şi Anamaria Prodan care l-a atacat pe acesta prin intermediul paginii personale de Facebook.

„Nu ai cum să nu rîzi cînd îl asculţi pe acest „om care face circ”, cum ar spune Gică Hagi, care a ajuns să conducă un club uriaş precum Dinamo Bucureşti. Complet imatur şi rupt de realitate, în tot ceea ce afirmă, acest om pare blocat pentru totdeauna în limitele date eşecului. Pentru că performanţă e greu să faci, iar răbdare şi mai greu să ai, acţionezi disperat şi încerci să răpui (prin orice mijloace) ca să poţi avea.

ADVERTISEMENT

Negoiţă se agită aproape zilnic în ultima vreme într-un delir public şi egal cu propria sete de mărire. Acest om emite un zgomot steril menit să acopere groaza şi neputinţa cu scuze. Omul amăgeşte zilnic milioane de suflete de dinamovişti adevăraţi prin promisiuni deşarte şi neconcretizate, aruncă vorbe mari în speranţa că cineva îl crede şi jigneşte cînd simte că nu mai poate face altceva. Negoiţă pare autorul unei psihoze de elan permanent care-şi propune să ia locul realităţii şi să influenţeze percepţia generală excepţională pe care Laurenţiu Reghecampf şi-a construit-o în rîndul oamenilor prin multă muncă şi rezultate incredibile. După demonstraţia convingătoare de incompetenţă şi inadecvare în fruntea unui club atît de mare, Negoiţă demonstrează, fără să vrea, că nu înţelege nimic din acest fenomen. E doar un om care învaţă pe de rost ce trebuie sa spună ca să pară credibil, dar care nu poate da nimic din el şi de la el.

Un om fără nicio calificare care deţine însă toate nepotrivirile posibile. În toată această perioadă în care Laurenţiu a făcut istorie în fotbalul românesc şi a cinstit cum se cuvine numele ţării în dueluri europene cu super puteri precum Chelsea, Ajax Amsterdam, FC Copenhaga sau FC Basel, Negoiţă n-a făcut altceva decît să privească la televizor cu admiraţie şi să mai arunce dinamoviştilor o galeată fără de fund de vorbe goale şi impostură crasă. În fapt, patronul lui Dinamo este un om gol, o proiecţie promovată de duşmanii înverşunaţi ai modernizării, progresului şi performanţei. „Declaraţiile sale de bazar, de circ” (cum bine spunea Gică Hagi), agresivitatea sa mimată, maschează doar lipsa de opţiuni personale puternice, în acelaşi mod în care vocea îngroşată artificial vrea sa inducă sentimentul puterii şi voinţei posesorului. Sutele de ore de patetism, de invidie şi de ros de unghii îl fac să iasă în faţă pentru a încerca să ascundă lipsa de performanţe, bani şi rezultate.

ADVERTISEMENT

Astăzi, Ionuţ Negoiţă pare un om lipsit de viziune, perspective, putere financiară sau performanţe. Cum să ridice vreodată ochii din pămînt acest om şi cum să aspire el vreodată că poate fi urmaşul lui Nicolae Badea sau egalul lui Gigi Becali cînd el habar n-are pe ce lume trăieşte? Mai mult decît atît, în momentul în care acuzele sale gratuite afectează nu doar imaginea lui Laurenţiu Reghecampf ci şi a lui Gică Hagi (doi oameni care au scris şi rescriu istoria în fotbalul românesc) trebuie să te simţi tare mic. Din ce în ce mai mic… Atît de mic încît îşi poate săpa liniştit o groapă la fel de mică în pămînt unde să se ascundă zile întregi precum o cîrtiţă. De ruşine, nu de altceva…”