Life

Producătorul uriaș din Republica Moldova care mută fabrica în București și intră în supermarketuri. Vor fi locuri de muncă și salarii pe măsură

Producătorul faimos din Republica Moldova care își mută fabrica în București și intră în supermarketuri. Noi locuri de muncă și salarii pe măsură.
08.06.2024 | 10:04
Producatorul urias din Republica Moldova care muta fabrica in Bucuresti si intra in supermarketuri Vor fi locuri de munca si salarii pe masura
Producătorul își mută fabrica din Piatra Neamț în București. Sursa foto: Allrecipes
ADVERTISEMENT

Un producător colosal din Republica Moldova, care are sediu și în România, a hotărât să-și mute fabrica din Piatra Neamț, în București. Reprezentanții au achiziționat un teren de 19.000 mp pentru a o reloca.

Producătorul este apreciat pentru deserturile sale

Este vorba despre Dulcinella, companie care vizează și extinderea mărcii și în marile lanțuri de magazine precum Auchan, Carrefour, Cora, Lidl, Kaufland, Mega Image și alți retaileri al căror prag îl trec zilnic mulțimi de români.

ADVERTISEMENT

Inclusiv sub private label se va extinde Dulcinella, pentru fiecare dintre brandurile de retail. Valoarea tranzacționării este una colosală, de ordinul sutelor de mii de euro, adică 800.000 de euro.

Întreg demersul va avea loc după ce s-a analizat atent piața de cumpărături, în ultimii ani, respectiv nevoile românului, în calitate de cumpărător. S-a constatat că suntem atrași de dulciurile artizanale, dar și că 70% dintre noi achiziționăm dulciuri și produse de patiserie din supermarket.

ADVERTISEMENT

Odată cu schimbarea, reprezentanții producătorului Dulcinella promit să-și păstreze standardele înalte. Marca a fost fondată în anul 2005, peste Prut, în Republica Moldova și din 2019 a pătruns și în România.

”Am analizat cu atenție piața în ultimii ani. Deși există deschidere spre zona de dulciuri artizanale, 70% dintre români folosesc preponderent lanțurile de retail pentru achiziția de dulciuri și produse de patiserie.

ADVERTISEMENT

Suntem hotărâți să păstrăm standardele înalte de calitate și în același timp să ajungem în casa fiecărui român. Așadar pasul următor este întrarea în supermarketuri, inclusiv sub private label, pentru fiecare dintre brandurile de retail”, spune Sergiu Diaconu, reprezentant acționari Dulcinella.

Dulcinella, din 2005 în România. Sunt peste 20 de magazine în țară

În cei 5 ani de existență în România, Dulcinella are deschise peste 20 de magazine proprii, în 10 orașe din țară, dintre care 7 locații numai în Capitală. Peste 120 de angajați sunt în fabrică la Dulcinella, firma fiind deținută din 2024 de Cornelius H Group.

ADVERTISEMENT

Lanțul Dulcinella are 20 de cofetării la nivel național, în București, Suceava, Iași, Bacău, Botoșani, Roman, Piatra Neamț, Pașcani și Fălticeni. În Capitală, noile locații s-au deschis în Promenada Mall și Mega Mall.

ADVERTISEMENT