News

Producția vaccinului Johnson & Johnson, oprită într-o fabrică din SUA. Ce probleme s-au descoperit

20.04.2021 | 11:09
Productia vaccinului Johnson  Johnson oprita intro fabrica din SUA Ce probleme sau descoperit
ADVERTISEMENT

Producția vaccinului Johnson & Johnson a fost oprită într-o fabrică din SUA. Este vorba de un lot cu 15 milioane de doze care ar avea probleme.

Reprezentanţii companiei au declarat la sfârşitul lunii martie că au identificat într-o fabrică din Baltimore, administrată de compania Emergent BioSolutions, un lot de doze de vaccinuri „care nu erau conforme cu standardele de calitate”.  

ADVERTISEMENT

Deși nu s-a anunțat inițial despre câte doze ar fi vorba, cotidianul The New York Times a dezvăluit ulterior că lotul vizat conţinea 15 milioane de doze, conform Economica.net.

Probleme la 15 milioane de doze ale vaccinului Johnson & Johnson

FDA a cerut pe 16 aprilie o pauză în producţia de vaccinuri realizate în fabrica din Baltimore, în aşteptarea unei inspecţii.

ADVERTISEMENT

„Pe 16 aprilie 2021, la cererea FDA, Emergent BioSolutions a acceptat să nu demareze producţia pentru noi loturi de material farmaceutic în fabrica sa din Bayview şi să izoleze materialul existent deja produs în fabrica din Bayview, în aşteptarea finalizării inspecţiei şi a corectării (eventualelor probleme, n.r.) dezvăluite în urma constatărilor”, se afirmă într-un document.

Fabrica administrată de Emergent BioSolutions nu era, în acea perioadă, autorizată de agenţiile americane de reglementare pentru a produce „o substanţă medicamentoasă” pentru vaccinul Johnson & Johnson, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT

Reprezentanţii Johnson & Johnson au dezvăluit că intenția era ca în luna aprilie să fie livrată o cantitate de 24 de milioane de doze. Această oprire a producției vaccinului Johnson & Johnson la o fabrică din SUA reprezintă cea mai nouă dintre problemele cu care serul se confruntă în Statele Unite. Autorităţile de reglementare din domeniul sănătăţii din SUA au solicitat săptămâna trecută suspendarea temporară a administrării vaccinului Johnson &Johnson.

Există suspiciuni de formarea unor cheaguri de sânge la nivel cerebral în cazul a şase femei cu vârste de sub 50 de ani. ”Suntem încurajaţi că nu a fost un număr copleşitor de cazuri, dar căutăm şi vedem ce se întâmplă”, a declarat directorul Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC), Rochelle Walensky.

ADVERTISEMENT

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) urmează să se pronunţe marţi în legătură cu siguranţa vaccinului Johnson & Johnson.

ADVERTISEMENT