Life

Produsele adorate de foarte mulți români pe care nu mai e bine să le mănânci când mergi în vacanță în stațiunile de pe litoralul românesc. Ce s-a descoperit în ele

Alimentul iubit de oameni care nu e indicat să fie consumat în restaurantele de pe litoralul românesc. Ce s-a găsit în el.
07.06.2024 | 09:00
Produsele adorate de foarte multi romani pe care nu mai e bine sa le mananci cand mergi in vacanta in statiunile de pe litoralul romanesc Ce sa descoperit in ele
Alimentul iubit de oameni care nu e indicat să fie consumat în restaurantele de pe litoralul românesc. Ce s-a găsit în el. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Produsele adorate de foarte mulți români pe care nu mai e bine să le mănânci când mergi în vacanță în stațiunile de pe litoralul românesc. Ce s-a descoperit în ele. Au fost retrase de pe piață de autoritățile din țara noastră.

Alimentul iubit de oameni care nu e indicat să fie consumat în restaurantele de pe litoralul românesc. Ce s-a găsit în el

Alimentul iubit de oameni care nu e indicat să fie consumat în restaurantele de pe litoralul românesc. Ce s-a găsit în el. Midiile din Marea Neagră nu sunt tocmai bune pentru a fi mâncate de turiștii care ajung la mare vara aceasta.

ADVERTISEMENT

Direcția Sanitar Veterinară a anunțat că a retras mai multe rapane pescuite din mare în ultimele zile din luna mai. Pe 29 și 30 mai specialiștii au retras de la vânzare mai multe midii, atât din magazine, cât și din restaurante.

Experții au descoperit că acestea au fost recoltate ilegal din zona porturilor și mai ales, aveau o compoziție surprinzătoare. Mai exact, s-a aflat că aveau o concentraţie uriașă de micro-alge, adică hidrocarburi de 20 de ori peste limită.

ADVERTISEMENT

În momentul de față, Direcţia Sanitar Veterinară din orașul Constanţa a interzis recoltarea moluştelor între Năvodari şi Mangalia. În prezent, pescarii mai pot recolta moluşte numai din zona Petrişor – Chituc.

„Este un fel de plăntuţă, să-i spunem aşa, care trăieşte în apă. Acest fitoplancton acţionează ca un fel de semnal de alarmă. Ca un trigger. Dacă depăşeşte anumite valori, există posibilitatea, dar nu confirmarea certă că am avea biotoxină în moluscă. 

ADVERTISEMENT

Noi am acţionat conform legii, în momentul când am avut un buletin cu depăşire semnificativă, am retras loturile respective”, a spus Corina Ivanciu, Director Executiv Adjunct DSV Constanţa, pentru observatornews.ro.

De ce midiile din Marea Neagră nu sunt bune de consumat

Specialiștii au explicat care sunt motivele pentru care midiile din Marea Neagră nu sunt bune de consumat. Din păcate, acest lucru este cauzat de numărul microalgelor care a explodat în ultima perioadă în apă.

ADVERTISEMENT

Ar trebui să fie 50.000 într-un litru de apă, doar că nivelul a depășit un milion, ceea ce înseamnă de 20 de ori mai mult. Așa se face că bacteriile se înmulțesc, algele ajung să le asimileze, se descompun și apoi sunt filtrate de midiile care rețin această toxicitate.

Cauza principală care a dus la această problemă mare este legată de temperaturile neobișnuit de crescute de la finalul lunii mai. De asemenea, experții spun că e posibil să fie și un efect întârziat al deversărilor de pe Dunăre.

ADVERTISEMENT
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după...
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după victoria istorică » „Cred că au și virat banii în cont”
Emma Răducanu repetă marea greșeală a lui Halep: britanica tocmai a dat cu...
Emma Răducanu repetă marea greșeală a lui Halep: britanica tocmai a dat cu piciorul la o șansă imensă
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist care a câștigat bani mulți de la Benfica, PSG sau FC Porto
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată...
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată Europa. Germanii sunt cei mai interesaţi şi plătesc şi 100 euro pe kilogram
Cum arată şi ce studii are soţia lui Edi Iordănescu! Este cu zece...
Cum arată şi ce studii are soţia lui Edi Iordănescu! Este cu zece ani mai mică decât selecţionerul României
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază...
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază sexy s-a pozat! FOTO
O nouă BOALĂ MORTALĂ se EXTINDE rapid. INFECȚIA e CONTAGIOASĂ
O nouă BOALĂ MORTALĂ se EXTINDE rapid. INFECȚIA e CONTAGIOASĂ
Cine e soția lui Nicolae Stanciu, românul care a uimit întreaga lume după...
Cine e soția lui Nicolae Stanciu, românul care a uimit întreaga lume după golul de la Euro.
Florin Niță, portarul Naționalei, nevoit să muncească în fabrică pentru mâncare
Florin Niță, portarul Naționalei, nevoit să muncească în fabrică pentru mâncare
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca...
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca făcută alături de tatăl ei. Obiceiul de lux moștenit de la mama ei, Monica Gabor
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să...
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să cucerească Odesa: „Zelenski și păpușarii occidentali vor război”
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei...
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei iubit. De ce s-a despărțit, de fapt, de antrenorul naționalei României