Life

Produsele adorate de români care se vor micșora. Conducerea e prima care a recunoscut decizia. Porțiile vor fi mai mici

Produsele alimentare care se vor micșora în curând. Cum le vor regăsi la raft românii, de acum încolo, în toate supermarketurile.
29.05.2024 | 13:45
Produsele adorate de romani care se vor micsora Conducerea e prima care a recunoscut decizia Portiile vor fi mai mici
Produsele alimentare care se vor micșora în curând. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Industria alimentară este pe punctul de a trece prin una dintre cele mai importante schimbări. Produsele pe care românii le cunosc de ani de zile urmează să fie prezentate la raft într-o cantitate mai mică.

Schimbarea din sectorul alimentar care îi așteaptă pe toți românii

Din cauza ritmului alert din fiecare zi, românii au început să mănânce pe fungă. Aceasta tendință a fost intens analizată de marii producătorii de alimente care au de gând să vină cu o schimbare notabilă.

ADVERTISEMENT

Pentru a ține pasul cu inovațiile, unul dintre cei mai mari producători de pe piață, Mondelez International are de gând să se adapteze. Până în 2025, producătorul are de gând să introducă pe piață produse în cantități mult mai mici.

Mateja Podgornik, directorul general Mondelez International consideră că cel mai mare competitor al produselor îl reprezintă alimentele de tip snack. Românii preferă să consume produsele în cantități mici, decât să dea mai mulți bani și să nu consume totul.

ADVERTISEMENT

Pentru a ajunge la o astfel de concluzie, Mateja Podgornik a analizat cu mare atenție tendințele consumatorilor din ultima vreme. Potrivit studiilor, consumul global de snack-uri a înregistrat o creștere uriașe.

Mateja Podgornik are de gând să introducă produse în cantități mici până la finalul anului 2025

La nivel mondial, în ultimii patru ani, de la 5.5 milioane de tone de produse tip snack, s-a ajuns la 62.3 milioane la finalul anului 2019. Creșterea nu se oprește aici, căci la finalul anului 2023 s-a ajuns la 68 de milioane de tone.

ADVERTISEMENT

Experții în alimentație au analizat obiceiurile alimentare ale populației la nivel mondial și au observat faptul că mulți au renunțat să mai mănânce cele trei mese clasice pe zi. Din cauză că s-a ajuns la o singură masă de zi, produsele de tip snack au început să câștige teren în topul preferințelor tuturor.

”În urmă cu cinci-zece ani, consumatorii luau mese tradiționale de trei ori pe zi. În ultimii ani, obiceiurile de a servi gustări s-au schimbat și ele. Știm că sectorul gustărilor este cel mai dinamic, cu o creștere mai mare decât toate celelalte categorii.”, a spus Mateja Podgornik, potrivit retail.ro.

ADVERTISEMENT

Mateja Podgornik are de gând să introducă produsele în porții mai mici și să marcheze asta pe ambalaje până în 2025. Fiecare produs va avea 200 de grame și va semnalat evident pentru toți consumatorii.

”Plănuim să producem până la 100% din portofoliul nostru în porții inteligente. Sau, să marcăm pe ambalaj informații despre porție, până în 2025. Acest lucru înseamnă că fiecare porție va avea maximum 200 de grame.”, a mai spus Mateja Podgornika pentru aceeași sursă.

ADVERTISEMENT
Tags: