Life

Produsele pe care un specialist în siguranța alimentară nu le-ar cumpăra niciodată de la supermarket. Pot conține bacterii periculoase

Un specialist în siguranța alimentară a dezvăluit ce produse nu e bine să cumperi de la supermarket. De ce sunt periculoase pentru sănătate.
17.03.2025 | 09:55
Produsele pe care un specialist in siguranta alimentara nu lear cumpara niciodata de la supermarket Pot contine bacterii periculoase
Alimentele pe care nu e recomandat să le cumperi de la supermarket. Sursa foto: Freepik/aleksandarlittlewolf
ADVERTISEMENT

Un specialist în siguranța alimentară a spus care sunt produsele pe care nu le cumpără de la magazin niciodată. Aceste alimente conțin bacterii periculoase, care pot provoca probleme mari de sănătate.

Produsele pe care un specialist în siguranța alimentară nu le-ar achiziționa niciodată de la supermarket. De ce sunt periculoase

Dr. Bryan Quoc, chimist alimentar din SUA, specialist în Siguranța Alimentară, a spus care sunt alimentele pe care nu le-ar achiziționa niciodată de la supermarket.

ADVERTISEMENT

Atunci când vrei să cumperi fructe sau legume de la magazin, este indicat să le alegi pe cele cu coajă, la kilogram. Nu le cumpăra pe cele feliate și ambalate, deoarece pot conține bacterii dăunătoare.

De multe ori, pepenele, mango sau ananasul tăiate cubulețe pot reprezenta o variantă mai accesibilă de a consuma aceste fructe. Cu toate acestea, e mai bine să le cumperi întregi, cu coajă, și să le tai felii acasă.

ADVERTISEMENT

În plus, există riscul să te expui la anumite infecții “potențial letale” atunci când cumperi astfel de produse. Prin tăierea și eliminarea pieliței protectoare, pulpa fructului va deveni mai sensibilă la bacterii întrucât va avea o textură moale și umedă. Produsele pot deveni o sursă de E.coli, Listeria și Salmonella.

“Pachetele de mango, pepene galben și ananas tăiate cubulețe sunt mult mai susceptibile de a conține bacterii dăunătoare, precum E.coli, decât fructele întregi”, a explicat specialistul, potrivit Daily Mail.

ADVERTISEMENT

În plus, dacă sunt consumate fructe și legume infectate, va crește riscul de toxiinfecție alimentară. Riscul este mai scăzut atunci când alimentele sunt găsite suficient pentru a elimina bacteriile.

ADVERTISEMENT

Produsul considerat de mulți sănătos, dar care poate conține bacterii

Specialistul a mai spus că nu ar cumpăra lapte nepasteurizat, care mai e cunoscut sub denumirea de lapte crud. Acesta poate conține “o mulțime de organisme patogene”, chiar dacă mulți îl promovează ca fiind un produs sănătos.

“Există multe persoane care promovează laptele crud ca având toate aceste beneficii pentru sănătate. Dar nu merită riscul, deoarece există o mulțime de organisme patogene care rămân vii în acel lapte, mai ales dacă provine direct de la o instalație de prelucrare”, a mai explicat acesta.

De asemenea, conform Dr. Darin Detwiler, expert în siguranța alimentară la Universitatea Northeastern din Boston, unele alimente ar trebui evitate în zilele de luni. Bufetele, stridiile și peștele trebuie evitate lunea, întrucât sunt șanse mari să nu fie proaspete.