News

Produsul banal care se scumpește cu 20%. Mii de români îl cumpără zilnic

Un produs banal se scumpește cu 20%. Foarte mulți români îl cumpără în fiecare zi
17.09.2021 | 23:33
Produsul banal care se scumpeste cu 20 Mii de romani il cumpara zilnic
ADVERTISEMENT

Valul de scumpiri continuă în țara noastră. Creșterea costurilor la carburant a generat scumpiri în masă.

Prețurile s-au mărit la aproape toate produsele de bază, iar scumpirile nu s-au oprit aici. Facturile vor veni și ele mai mari.

ADVERTISEMENT

Produsul banal care se scumpește cu 20%. Mii de români îl cumpără zilnic

Și mai sunt și alte vești proaste. Asociația Producătorilor din Industria Apei anunță că prețul apei de izvor îmtuteliate se va mări cu 20%.

Sustenabilitatea afacerilor din industria apei este greu încercată de scumpirile din ultimul an. Producătorii au anunțat că nu mai pot menține prețurile la nivelul actual.

ADVERTISEMENT

Astfel, în aceste zile, are loc o recalibrare a nivelului de preț. O parte din costurile finale vor fi transferate către consumatori.

„Membrii APRIA au fost tot timpul atenți la nevoile clienților, investind în calitate și în eficientizarea proceselor de producție pentru a oferi cea mai bună apă la cele mai bune prețuri. Din păcate, scumpirile uriașe din ultima perioadă nu mai au cum să fie acoperite în integralitate de producători, așa că vom asista în următoarea perioadă la o majorare a prețului cu 20%”, a transmis APRIA, printr-un comunicat.

ADVERTISEMENT

Motivele care au dus la creșterea prețurilor

Asociația a explicat că scumpirile au fost cauzate de mai mulți factori. Primul dintre aceștia este reprezentat de costurile mari la energie electrică.

Facturile au crescut cu 90% față de anul precedent. Mai mult, prețul ambalajelor a crescut și el cu aproximativ 50%.

ADVERTISEMENT

Totodată, reprezentanții APRIA au transmis că se resimte și presiunea cursului de schimb leu-euro. Investițiile majore realizate în ultima perioadă au făcut ca evoluția cursului valutar să fie o continuă îngrijorare.

Asociația Producătorilor din Industria Apei intenționează să facă investiții costisitoare. Vor achiziționa utilaje de ultimă generație pentru a crește gradul de eficiență și vor opta pentru soluții inovatoare de producție și utilizare a energiei.

„Reprezentanții APRIA consideră ca efortul lor trebuie să fie dublat și de acțiuni ale autorităților, să sprijine companiile care produc în România și să încurajeze demersurile care își propun realizarea unor activități economice sustenabile,” a transmis asociația.

Companii de renume din industria românească fac parte din Asociaţia Producătorilor din Industria Apei. Aceasta a precizat că „APRIA s-a dovedit un partener vocal de dialog al autorităţilor şi a luat parte la orice schimbare legislativă, cu misiunea să întărească mediul de afaceri şi să susţină un produs final corect pentru consumator, conform comunicatului Asociaţiei Producătorilor din Industria Apei”.

ADVERTISEMENT
Tags: