Life

Produsul care ar putea să dispară din bucătăriile românilor. O fabrică s-a închis după 63 de ani, iar altele și-au pierdut licențele

Produsul care ar putea dispărea din bucătăriile românilor în viitor. O fabrică a fost închisă după 63 de ani. Altele și-au pierdut licențele.
10.01.2025 | 18:11
Produsul care ar putea sa dispara din bucatariile romanilor O fabrica sa inchis dupa 63 de ani iar altele siau pierdut licentele
Un produs foarte utilizat ar putea dispărea din bucătăriile românilor după închiderea unei fabrici. Sursa foto: Freepik, nieuwsblad.be/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Produsul care ar putea dispărea din bucătăriile românilor după ce o fabrică s-a închis după 63 de ani. Altele și-au pierdut, de asemenea, licențele. Ce se va întâmpla cu angajații?

Produsul care ar putea dispărea din bucătăriile românilor. După 63 de ani de activitate, o fabrică a fost închisă

Mulți românii au caserole de plastic în bucătărie, pe care le folosesc pentru a depozitate în mod corespunzător anumite alimente, dar și pentru a lua mâncare la pachet. Indiferent de utilizarea lor, aceste produse sunt de mare ajutor.

ADVERTISEMENT

Este un produs cumpărat de multe persoane întrucât este foarte utilizat, însă am putea rămâne fără el în viitor. Produsul ar putea să dispară inclusiv de la noi din țară.

Fabrica Tupperware, producătoare de caserole din plastic, a închis definitiv sediul din Belgia, după 63 de ani de activitate. Compania americană operează în mai multe țări și distribuie produse în toată lumea.

ADVERTISEMENT

În plus, alte fabrici din Europa și-au pierdut licențele, așa cum au pățit mii de consultanți independenți. Astfel, 270 de angajați ai fabricii Tupperware, situată în Aalst, își vor pierde locurile de muncă.

Falimentul nu a fost, însă, declarat oficial. La finalul anului trecut, fondurile americane cu efect de levier au preluat compania aflată în dificultate. Numărul de piețe active s-a redus considerabil în ultimii ani.

ADVERTISEMENT

Și uzina portugheză, unde lucrau aproximativ 200 de angajați, s-a închis, la rândul său, după cum informează retaildetail.com. În urmă cu câțiva ani, au fost închise și fabricile din Franța și Grecia.

Fabrica de caserole a fost, însă, modest profitabilă. A înregistrat, în 2024, încă un profit de 677.000 de euro pentru vânzări în valoare de 40 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Avocații au inițiat, în numele conducerii belgiene, o acțiune în justiție împotriva directorilor din SUA. Aceștia din urmă s-ar sustrage responsabilităților lor, potrivit opiniei avocaților.

Declararea oficială a falimentului fabricii este importantă pentru angajați în acest moment. Aceasta va avea un impact direct asupra nivelului plăților de concediere pe care aceștia le vor primi.

Tupperware va opera, după relansare, doar pe opt piețe. Miile de consultanți belgieni, vânzători independenți, urmează să-și piardă licențele și, implicit, sursa de venit.

În viitor, este posibil să fie acordată o nouă licență europeană. Chiar dacă se va întâmpla acest lucru, producția nu se va mai realiza la nivel global, după cum arată sursa menționată.

ADVERTISEMENT