Dacă sunteți fermier și sunteți în căutarea unei noi strategii pentru a vă crește profitul afacerii, atunci trebuie să aflați ce produs este la mare căutare, în ultimii ani, de către toate categoriile de vârstă. Îl adoră copiii și vârstnicii.
A fi fermier nu este ușor, mai ales dacă în decursul anilor ai reușit să capeți încrederea clienților. Este important să te menții pe piață și să nu-i dezamăgești pe oameni. Ei până la urmă sunt cei care îți asigură venitul către afacerea ta, pentru a le oferi în continuare produse de calitate.
Deserturile pe bază de lapte sunt tot mai des cumpărate sau preparate acasă de către români. Desertul din lapte este în prezent privit precum o piață cu potențial uriaș pentru procesatorii de lapte din România. Problema este că acest segment nu este suficient exploatat.
Președintele Asociației Patronale Române din Industria Laptelui (APRIL), Dorin Cojocaru, susține că noile generații de consumatori și-au manifestat un interes ridicat pentru lactatele care au conținut proteic mare, dar și pentru deserturi.
”Mai este un domeniu neexploatat – deserturile. Avem tot feluri de iaurturi și lapte îmbogățit proteic, acum e la modă. Acum cu INVESTALIMUL mă așteptam să ni se dea mai mulți bani ca să ne schimbăm tehnologia, să prelucrăm zerul, să venim cu tehnologii noi. Sper ca pe DR-22 să se vină cu bugete noi pentru că piața o cere”, a spus Dorin Cojocaru în cadrul emisiunii Agrostrategia, potrivit agrointel.ro
Iaurtul cu fructe sau budinca sunt printre deserturile cu conținut de lapte care sunt puse adesea în coșurile de cumpărături de către clienți, a mai concluzionat Dorin Cojocaru. Asta pentru că, deși conțin zahăr, sunt privite precum o sursă de proteină pentru organism.
”Iaurtul cu fructe – unele au TVA 19% pentru că au suplimentare cu zahăr, dar provine din magiunuri acel zahăr, că și aici a fost o discuție cu TVA. Unii nu făceau diferența dintre zahăr și zaharuri.
Pe zona de deserturi ai budinci, ai tot feluri de alimente îmbogățite, cu tot felul de minerale care merg pe piață. Și pensionarii au dorința aceea de a mânca ceva dulce, așa le cere organismul”, a mai explicat președintele APRIL.
Dincolo de cele menționate, consumatorii sunt avertizați să fie foarte atenți la ceea ce scrie pe etichetă. Este esențial să citească ingredientele, modul de preparare și cine este producătorul. Sunt branduri care nu respectă eticheta.
”Și aici trebuie să citim cu atenție eticheta și să vedem unde este produs și în ce condiții pentru că eu între food safety (n.r.: siguranța alimentară) și anumite valori nutriționale aleg food safety.
Cine îl face? Pentru că eu cunosc brandurile, dacă știu cine produce, cam știu cine își respectă eticheta și cine nu. Viitorul este așa: produse îmbogățite proteic, deserturi, gamă diversificată pentru procesatori”, a mai precizat Dorin Cojocaru.