Mihaela Bilic a dezvăluit produsul care ne ajută să ținem la distanță răceală care ne paște în sezonul rece. Contribuie la buna funcționare a organismului și se găsește în multe surse.
Vitaminele reprezintă substanțele minerale organice necesare în cantități mici pentru metabolism. Vitamina C, indispensabilă pentru oameni, la fel ca orice altă vitamină, nu este sintetizată de corp și trebuie suplimentată prin alimentație.
„Prima oară s-a vorbit despre vitamine pe la 1750, când un chirurg scoțian a făcut legătura dintre scorbut și vitamina C. La vremea aceea, marinarii care petreceau mult timp pe vapor sufereau de o boală mortală cauzată de lipsa de vitamina C.
Fără ea nu există sinteză de colagen, rănile nu se cicatrizează, apar dureri intensi și sângerarea gingiilor”, a declart Mihaela Bilic despre necesitatea vitaminei C, în emisiunea Doctor de bine, conform stirileprotv.ro.
Soluția este reprezentată de produsele care ne sunt la îndemână tot timpul. Este vorba despre fructele și legumele proaspete. În urmă cu 100 de ani, s-a descoperit faptul că scorbutul se poate trata cu portocale și lămâi.
Ceea ce este important de știut este faptul că vitamina C oxidează rapid. „Temperatura crescută, prezența aerului și depozitarea pe termen lung o distrug. Nu e de mirare că dieta zilnică nu reușește să acopere nevoile organismului”, a spus Mihaela Bilic.
Dacă ai impresia că organismul suferă de carențe de vitamina C, trebuie să-ți dai seama dacă ai simptomele specifice. „Senzație de oboseală, cu lipsă de energie și tulburări de concentrare. Imunitate scăzută și îmbolnăviri repetate, merită știut că nivelul de vitamina C este direct proporțional cu rezistența la boli.
Lipsa de apetit este tot un semn al carenței de vitamina C și, dacă nu avem poftă de mâncare, se accentuează și mai tare oboseala și lipsa de energie. Apar starea de slăbiciune și chiar pierdere de greutate pe cântar.
În sezonul rece și în perioadele cu epidemii de gripă/răceală, pe lângă alimente, nu ezitați să apelați la suplimente, o doză de 1 gram de vitamina C pe zi asigură funcționarea organismului la cote maxime”, a explicat nutriționistul.