Produsul, cunoscut drept ”diamantul negru”, care te poate îmbogăți. Un singur kilogram costă mii de euro. Nutriționiștii transmit că este bogat în nutrienți, proteine și fibre, vitamina C, magneziu, calciu și fier.
Alimentul, supranumit ”diamantul negru”, care îți poate aduce o mică avere. Un singur kilogram are un preț de câteva mii de euro. Produsul, care nu este ușor de găsit, are foarte multe proprietăți pentru sănătate.
Specialiștii spun că are beneficii terapeutice și nutritive, fiind vorba de trufele negre care se descoperă cu ajutorul câinilor atent dresați. Animalele fac o muncă grea în pădurile din România pentru că merg mult alături de căutători.
Aceștia parcurg distanțe foarte lungi în fiecare zi pentru a găsi aceste ciuperci delicioase, care au un preț foarte piperat. Trufele cresc sub pământ în diferite forme și culori, aroma lor fiind una cu totul distinctivă.
Gurmanzii care au savurat aceste ciuperci spun că au un gust pământos, lemnos și puțin de ciocolată. ”Diamantul negru” are un preț foarte mare având în vedere că este rar și greu de găsit. Așa se face că un kilogram pleacă de la 50 de euro.
Costul poate ajunge la câteva zeci mii de euro, așa cum este în cazul ciupercii Tartufo Bianco d’Alba. Aceasta se vinde cu 3.000 de euro, fiind extrem de versatilă. Trufa neagră poate transforma orice fel de mâncare într-o experiență culinară sofisticată și elegantă.
„Reţeta de paste cu trufe e una oarecum simplă. Compusă din paste de casă, tagliollini de preferat, unt şi un piure de trufe la care la sfărşit se adaugă parmezan şi trufe proaspete rase.
Le punem la sfârşit clar, ca să nu-şi piardă din aromă ele trebuie să fie proaspete, maxim o săptămână, o săptămână jumate, atât ţin”, a declarat Andrei Găman, proprietarul unui restaurant italienesc, pentru observatornews.ro.
Omul de afaceri a mai precizat că trufa neagră se pretează foarte bine și la micul dejun. De asemenea, ciuperca se poate folosi în orez, risotto, pizza sau alături de carne, în special de vită. În plus, se poate transforma într-o supă savuroasă.
În altă ordine de idei, alimentul a fost gătit încă din perioada Imperiului Roman, existând mai multe tipuri, în funcție de sezon. Ciuperca care crește în timpul verii poate fi găsită până aproape de luna septembrie.