Unele dintre cele mai delicioase produse îngrașă destul de mult. Astfel, e recomandat să citim cu mare atenție eticheta, în special atunci când ținem post, pentru a știi ce consumăm, de fapt.
Am intrat în Postul Paștelui, care este și cel mai lung post din an. E important însă să fim atenți la ce alimente consumăm. Unele dintre ele conțin aditivi, calorii din plin, astfel că ne pot afecta silueta.
Icrele sunt adorate de români și nu numai. Sunt consumate în zilele cu dezlegare la pește din Postul Paștelui, însă specialiștii trag un semnal de alarmă. Se pare că acestea îngrașă destul de mult.
Icrele conțin grăsimi, dar și calorii pe măsură. Este esențial să citim eticheta atunci când le cumpărăm, pentru că în funcție de tipul de icre și de cantitatea consumată, s-ar putea să ne trezim cu niște kilograme în plus.
Într-adevăr, icrele au un gust deosebit, dar și o textură fină. Contează însă și ce alegem să cumpărăm din magazine. În general, icrele sunt sănătoase, fiind bogate în acizi grași Omega-3, dar și alți nutrienți esențiali, vitamine și minerale.
Totodată, icrele conțin și proteine, dar și seleniu și zinc, minerale cheie pentru imunitate. Un avantaj e faptul că icrele sunt digerate ușor de organism și au beneficii pentru inimă, dar și pentru creier.
Și totuși de icrele îngrașă atât de mult? Icrele din comerț vin cu un conținut ridicat de colesterol, dar și sodiu. În general, salatele de icre din comerț sunt bogate în sare, iar aceasta crește tensiunea arterială și poate aduce probleme la inimă.
În același timp, icrele din comerț mai conțin și uleiuri nesănătoase, alături de alți aditivi. Astfel, în loc să ne bucurăm de beneficiile lor, ingredientele utilizate afectează sănătatea ficatului, dar și sistemul digestiv.
În cele mai rele cazuri, icrele crude pot fi contaminate și cu bacterii. Acest lucru se întâmplă cânt nu sunt manipulate corespunzător. Astfel, e bine să ținem cont de aceste detalii înainte de a le consuma.