Life

Produsul din bucătărie care ne pune în pericol sănătatea. E folosit adesea de gospodine

Acesta este produsul din gospodărie care aduce riscuri majore pentru sănătate. E utilizat frecvent de foarte multe persoane.
26.03.2025 | 16:15
Produsul din bucatarie care ne pune in pericol sanatatea E folosit adesea de gospodine
Un produs din bucătărie are riscuri pentru sănătate. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Bucătăria este un spațiu care abundă de veselă, oale și recipiente pentru a fi de ajutor la prepararea mâncării. Cu toate acestea, în unele dintre ele există și un produs banal care ne pune în pericol sănătatea. Din păcate, este folosit adesea de gospodine, inclusiv din România.

Un produs din gospodărie nu e bun pentru sănătate

Specialiștii din domeniul alimentar trag un semnal de alarmă în privința unui produs din gospodărie. Acesta aduce riscuri majore pentru organismul uman, puțini oamenii știind care este primejdia reală la care se expun.

ADVERTISEMENT

Pare inofensiv la prima vedere, însă realitatea este cu totul alta. Se pare că folia alimentară din plastic se alătură celor care sunt nocive pentru sănătate. Printre acestea se mai numără anumite tăvi pentru gătit și folia din aluminiu.

Folia alimentară din plastic, folosită pentru împachetarea alimentelor nu este indicată pentru a fi folosită în bucătărie, mai ales dacă este utilizată pe termen îndelungat. Acest lucru a fost evidențiat de Fabius Antal, specialist în wellbeing.

ADVERTISEMENT

„(Folia din plastic) Deși pare inofensivă, aceasta poate elibera particule microscopice de plastic care ajung în organism și pot avea efecte negative asupra sănătății pe termen lung”, a explicat expertul pentru Antena 3 CNN.

Ce efecte negative ale folia alimentară din plastic

Folia alimentară din plastic este un produs care nu lipsește din gospodăriile oamenilor. Aceasta este utilizată adesea pentru a acoperi anumite produse sau pentru a ambala sandwich-urile pentru școală sau serviciu.

ADVERTISEMENT

Studiile care s-au efectuat până în momentul de față arată că aceasta poate elibera particule de plastic în alimente. În clipa în care aceste particule sunt ingerate, ajung în organism și produc efecte negative pe termen lung.

ADVERTISEMENT

În plus, cercetările mai arată că folia alimentară din plastic eliberează particule microscopice în mod constant, chiar și atunci când este folosită la temperaturi scăzute. Mai mult, se poate zgâria sau deteriora ușor atunci când este manipulată.

Acesta este motivul pentru care poate duce la transferul substanțelor chimice în alimente. O altă consecință negativă a plasticului constă în eliberarea de organici sintetici nocivi de către microplastice, cum ar fi ftalații, bisfenolul A (BPA ), bisfenolul S și bifenili policloruați (BPC sau PBC).