Produsul din magazine care pare sănătos la prima vedere și e consumat în masă, un adevărat pericol pentru organism. Ce conține, de fapt. Specialiștii din domeniul medical au dezvăluit de ce nu este indicat.
Alimentul din supermarketuri care e considerat bun, însă nu e recomandat de nutriționiști. Ce are în compoziția sa, în realitate. Ligia Pop a spus care este produsul pe care oamenii ar trebui să-l evite cât mai mult.
Medicul susține că fructele deshidratate par sănătoase la prima vedere, însă realitatea este cu totul alta. Doctorul transmite că acestea sunt pline de zahăr, fiind lăsate foarte mult în acest produs pentru a preveni mucegăirea.
De asemenea, sunt pline de sulfați. În plus, sunt mai concentrate decât cele proaspete pentru că suferă un proces de deshidratare. Pe de altă parte, produsul este uscat la temperatură scăzută, ceea ce înseamnă că se obține un aliment sărac în apă.
„Eu nu sunt tocmai pentru fructele deshidratate pentru că au un conținut mare de zahăr, sunt lăsate foarte mult timp în cantități concentrate de zahăr, cum ar fi curmalele, smochinele, stafidele.
Noi le considerăm variante sănătoase, dar este sunt, de fapt, pline de zahăr și sulfați, că altfel s-ar mucegăi. Mai bine mănânci pătrunjel sau mai bine îți iei un lămâi rezistent la ger.
Sunt foarte multe opțiuni și trebuie doar să căutăm și să investigăm celelalte opțiuni ale zahărului. Ficatul este suprasolicitat în momentul în care mâncăm o cantitate mare de zahăr”, a spus Ligia Pop, consultant în nutriție, pentru publicația dcmedical.ro.
Ligia Pop le recomandă oamenilor să aleagă fructele proaspete în detimentrul celor deshidratate. Specialistul a dezvăluit și care este motivul pentru care produsele din ziua de azi nu mai au același gust ca odinioară.
Medicul spune că fructele sunt recoltate prematur și sunt lăsate să se coacă treptat în condiții artificiale. Din păcate, în felul acesta mult din aportul optim de vitamina C și minerale nu este asigurat ca atunci când fructele s-ar coace în lumina naturală a soarelui.