Life

Produsul din restaurante care e mereu cald și delicios, dar care nu e neapărat proaspăt. Metoda la care apelează tot mai mulți bucătari

Dacă mergi des în restaurante, află că cele mai calde și delicioase produse nu sunt tocmai și proaspete. Bucătarii pot apela la anumite trucuri.
11.02.2025 | 20:04
Produsul din restaurante care e mereu cald si delicios dar care nu e neaparat proaspat Metoda la care apeleaza tot mai multi bucatari
Pâinea, alimentul din restaurante care nu e mereu proaspăt. Sursă foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Nu orice produs din restaurante care e cald și delicios este neapărat și proaspăt. Având în vedere că fluxul de comenzi e unul destul de mare, cei mai mulți bucătari recurg la diferite trucuri, astfel încât să facă față situației în mod eficient.

Pâinea, alimentul din restaurante care nu e mereu proaspăt

Astfel, sunt șanse mari ca unele produse să nu fie gata făcute pentru tine în acel moment. Totodată, dacă te gândeai că ai avut norocul să prinzi ceva cald, de multe ori e bine să știi că secretul e altul.

ADVERTISEMENT

Pâinea este produsul din restaurante care nu e neapărat proaspăt tot timpul. În multe cazuri s-ar putea să primești pâine caldă la masă, astfel că probabil te gândești că aceasta a fost abia scoasă din cuptor.

De multe ori însă, adevărul este altul. Mai exact, bucătarii apelează la mici trucuri astfel încât să le ofere clienților o pâine moale și gustoasă pentru mai multe zile. În acest mod este evitată de asemenea și risipa alimentară.

ADVERTISEMENT

Și totuși cum se întâmplă asta? În primul rând pâinea este păstrată într-un mediu controlat. Pâinea feliată, spre exemplu, poate fi refrigerată. Temperatura scăzută încetinește dezvoltarea mucegaiului și prelungește prospețimea.

Totuși, aceasta trebuie să fie bine sigilată, astfel încât să nu preia mirosul altor alimente. De altfel studiile au arătat că pâinea refrigerată rămâne comestibilă mai mult timp decât cea păstrată la temperatura camerei.

ADVERTISEMENT

Cum păstrează cei mai mulți bucătarii pâinea

Uneori poate nu rămâne atât de moale, însă acesta este și motivul pentru care este reîncălzită înainte de servire. Astfel, clientul se bucură de produsul cald și delicios, în restaurante, dar care nu e chiar proaspăt.

ADVERTISEMENT

Iar acesta nu este singurul truc la care apelează bucătarii. Și congelarea pâinii poate fi soluția ideală. Poate nu știai, dar pâinea poate fi păstrată la congelator fără să-și piardă proprietățile chiar și timp de trei luni de zile.

E important însă ca aceasta să fie împachetată corespunzător, astfel încât să fie prevenit contactul cu aerul. De asemenea, în restaurante pâinea este scoasă și lăsată să se dezghețe lent, ori chiar e încălzită la cuptor.

Astfel, clientul se bucură de o pâine caldă și apetisantă. Trebuie menționat faptul că deși pâinea nu e preparată, aceasta este sigură și totodată, are și un gust plăcut. Chiar și așa, este bine însă să cunoaștem și aceste detalii dacă obișnuim să mergem des în restaurante.