Gastronomia autohtonă nu are nevoie de prea multe cuvinte pentru a fi descrisă. Preparatele românești sunt delicioase, iar de asta se conving mereu cei care le încearcă. Recent, încă un fel de mâncare românesc a primit recunoașterea internațională.
Românilor le este greu să numească un singur fel de mâncare preferat. Este de înțeles, având în vedete că gastronomia noastră este diversă. Indiferent de preparatul despre care vorbim, gustul său va fi mereu la superlativ.
Există multe feluri de mâncare care i-au cucerit pe străinii aflați în vizită în România. Unele dintre ele sunt recunoscute la nivel internațional, semn că gustul lor a trecut de granițele țării.
Anul trecut, încă un preparat tradițional a fost înregistrat la OSIM. Este vorba despre o delicatesă din zona Bucovinei, preparată cu mare drag de către gospodinele din comuna Ciocănești.
Noul preparat înregistrat la OSIM este, de fapt, o ciorbă făcută din păstrăv afumat, hribi și legume. Este o ciorbă unică în România, astfel că merita să fie înregistrată la OSIM.
Ciorba preparată de gospodinele din Ciocănești are un gust aparte. Pofticioșii au putut să o guste anul trecut, în cadrul Festivalului Păstrăvului din Ciocănești.
Acest tip de ciorbă poate fi preparat de orice gospodină, căci rețeta este foarte simplă. Pentru început, gospodinele trebuie să facă o supă din legume rădăcinoase. Însă, înainte de asta, morcovul se călește într-o tigaie alături de păstrăv și hribi.
Cât timp supa de legume, hribi și păstrăv fierbe, într-un bol separat se amestecă un gălbenuș de ou cu smântână. Amestecul se toarnă încet pentru a nu tăia preparatul.
Ciorba ciocăneșteană poate fi consumată oricând și este un adevărat deliciu, mai ales pentru iubitorii de pește. Se prepară ușor, nu este nevoie de multe ingrediente, iar rezultatul vorbește de la sine.
Pe lângă ciorba din Ciocănești înregistrată la OSIM, România se laudă cu multe alte preparate. Papanașii, cozonacul, varza călită, sarmalele sau micii și-au făcut loc în paginile TasteAtlas, una dintre cele mai cunoscute cărți gastronomice la nivel mondial.