Life

Produsul din România care i-a impresionat pe americani. A primit licență și va putea fi vândut în Statele Unite

Preparatul românesc care i-a cucerit pe americani. A primit deja acreditare și se va regăsi curând în magazinele de peste Ocean.
30.05.2023 | 16:05
Produsul din Romania care ia impresionat pe americani A primit licenta si va putea fi vandut in Statele Unite
Preparatul românesc care i-a cucerit pe americani. A primit deja acreditare și se va regăsi curând în magazinele de peste Ocean. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Produsul din România care i-a impresionat pe americani. A primit licență și va putea fi vândut în Statele Unite. Cum a reacționat compania la aflarea acestei vești foarte mari, dar și despre ce aliment este vorba mai exact.

Preparatul românesc care i-a cucerit pe americani. A primit deja acreditare și se va regăsi curând în magazinele de peste Ocean

Preparatul românesc care i-a cucerit pe americani este produs de Vascar, care este unul dintre principalii producători de preparate din carne și conserve din țara noastră. În momentul de față, produsele sale au primit acreditare pentru exportul în străinătate.

ADVERTISEMENT

Acestea se vor regăsi în curând în magazinele de peste Ocean, compania anunțând că este vorba de pateuri și conserve din carne de porc. Alimentele au trecut de auditul efectuat de Food Safety and Inspection Service (FSIS).

„Ne bucurăm că după un efort susținut al autorităților și producătorilor locali, redeschiderea pieței Statelor Unite ale Americii a fost posibilă pentru produsele din carne din țara noastră.

ADVERTISEMENT

De altfel, produsele Vascar au fost prezente pe cele mai exigente piețe ale lumii (SUA, URSS, Germania și Franța) încă dinainte de 1989, când fabrica purta denumirea de Industria Cărnii Vaslui”, a declarat directorul general Vascar, Vlad Ciuburciu, scrie forbes.ro.

Vestea vine la foarte puțin timp după ce Grupul Cris-Tim a primit licență pentru exportul salamului de Sibiu IGP pe piaţa din Statele Unite ale Americii. Auditul realizat a fost făcut pentru a stabili echivalența între sistemul de inspecție a cărnii din România și cel din America.

ADVERTISEMENT

Procesul a început în anul 2021 și până acum managementul companiei și echipa tehnică au fost în contact direct și permanent cu ANSVSA, FSIS şi cu Serviciul de Inspecţie pentru Sănătatea Animalelor şi a Plantelor din cadrul Ministerului American al Agriculturii (USDA-APHIS).

Vascar, un exportator important în Europa

Vascar este în momentul de față un exportator foarte important în afara României, multe dintre produsele sale regăsindu-se în Franța, Marea Britanie, Italia, Spania, Germania, dar și în alte țări din Europa și Africa.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții companiei susțin că acest proces reprezintă un segment important. De asemenea, managementul a anunțat că își propune să crească ponderea acestuia în cifra de afaceri pentru că are o gamă completă de produse 100% naturale.

Concret, alimentele sale sunt din anul 2018 fără E-uri și preparate cu ajutorul unei proceduri ce permite păstrarea proprietăților nutritive. Totodată, firma cu sediul în Vaslui asigură clienții de un gust natural, savuros.

În altă ordine de idei, Vascar este pe piață de aproape 40 de ani, motiv pentru care cumpărătorii au ajuns să aprecieze calitatea produselor tradiționale românești. Firma mai vinde și mâncăruri la cutie, semipreparate și carne fresh.

ADVERTISEMENT
Tags: