News

Produsul din România care i-a înnebunit pe străini. Sunt gata să plătească oricât

Produsul tradițional din România care este la mare căutare peste graniță și care i-a dat gata pe străini. Doritorii sunt gata să plătească oricât
18.05.2024 | 15:00
Produsul din Romania care ia innebunit pe straini Sunt gata sa plateasca oricat
Produsele tradiționale românești sunt la mare căutare peste hotare / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Un produs din România este la mare căutare în străinătate. Este vorba de țuica și palinca din prune produsă în Ardeal, băuturi spirtoase care se vând la prețuri foarte mari.

„Brand elegant de tărie din prune din România”

Palinca și tuica de prune din Ardeal se vând foarte bine în străinătate. Pe site-uri precum Amazon, unul din cele mai mari portaluri de vânzări, palinca de prune produsă în România se vinde cu 128 de euro (toate taxele incluse) sticla de 700 ml. Dar sunt unele sticle de colecție (ambalate cu fir de aur) care ajung să se vândă la un preț și de 2.000 de euro.

ADVERTISEMENT

În descriere se arată că este vorba de un „brand elegant de tărie din prune din România”. „Formula este o rețetă de familie și a fost transmisă de generații întregi. Brandul vine într-o cutie frumoasă și de înaltă calitate. Cadou rafinat pentru iubitorii de băuturi spirtoase de înaltă calitate”. Nu este vorba de palinca sau țuica se fac în gospodării, ci de un brad cunoscut în România și peste hotare: Zetea.

Zetea Transilvania „este un rachiu de prune 100% natural, care se obține după o formulă proprie prin distilarea prunelor. Culoarea naturală a rachiului este creată exclusiv prin depozitare. Nu i se adaugă niciun aditiv. Încercați rachiul românesc de înaltă calitate”, se mai poate citi în descrierea produsului.

ADVERTISEMENT

Pălincia din Medieșul Aurit

În satul Medieșul Aurit din județul Satu Mare, familia Zetea duce mai departe o tradiție de peste o sută de ani. Produsele sub brandul Zetea au depășit de mult hotarele României, ajungând chiar și în Japonia. Sunt apreciate pentru că, într-o epocă în care majoritatea produselor sunt înghițite de marile corporații transnaționale, tăriile produse de familia Zetea sunt fabricate acasă, conform aceleiași rețete tradiționale.

În 1990, Silviu Zetea punea bazele unei întreprinderi mici care a pus bazele meșteșugului „pălinciei”, potrivit producătorului. În 1991, se înregistrează emblema Zetea și se trece la altă etapă, punându-se accent pe „calitate și reprezentativitate”.

ADVERTISEMENT

O metodă unică în România

În 1994 se înregistrează marca Zetea și se trece la o nouă etapă, cea de producție. „Se dezvoltă sistemul inovativ prin trecerea la tripla distilare, la cazane cu foc direct, de tip alambic, de concepție proprie, care duce implicit la o creștere a calității produsului, conferint totodată țuicii o particularitate, amprenta proprie a produselor”, arată producătorul, care subliniază că această metodă „este unică în arealul românesc”.

În 1994, se pun pe piață produsele Zetea, fiind depășită mantalitatea potrivit căreia țuicile și palincile nu sunt potrivite pentru rețeaua restaurantelor de lux ci doar pentru consumul în gospodării.

ADVERTISEMENT

Recunoașterea internațională a calității

Astfel că familia Zetea și-a dezvoltat o strategie a produselor tradiționale de lux, pe care le-a pus pe piață, poziționându-le pe această nișă. Este vorba de Țuica Zetea de Transilvania și de Plinca de Ardeal, care devin foarte apreciate.

Recunoașterea pentru calitatea spirtoaselor Zetea a confirmat-o și obținerea medaliei de argint la un concurs mondial de profil pentru spirtoase, la Bruxelles, în anul 2001.

La ora actuală, familia Zetea oferă o gamă largă de spirtoase produse traditional. Pe lângă cele distilate din prune, există și vișinată, afinată, pălincă de mere, pălincă de caise, pălincă de pere, pălincă de cireșe, pălincă de vișine, pălincă de coacăze și pălincă de struguri.

 

 

ADVERTISEMENT
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
"Luna roz" sau "Luna căpşunilor", fenomen rar pe 21 iunie 2024. Unde va fi vizibilă
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”