Life

Produsul minune care te va scăpa de arsura și mirosul neplăcut din cuptor. Costă câțiva lei

Trucul minune care te ajută sa scapi de arsură și mirosul neplăcut din cuptor: ai nevoie numai de bicarbonat de sodiu.
17.05.2023 | 12:54
Produsul minune care te va scapa de arsura si mirosul neplacut din cuptor Costa cativa lei
Cum să scapi de arsura din cuptor folosind bicarbonat de sodiu. Foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Știai că poți să scapi de murdăria din cuptor folosind numai bicarbonat de sodiu, pe care toată lumea îl are în bucătărie? Acesta costă mai puțin de cinci lei și te scapă corvoadă curățeniei. Iată cum trebuie să-l folosești.

Cum să scapi de arsurile greu de îndepărtat din cuptor folosind bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este un adevărat produs minune pentru gospodine. Costă doar câțiva lei, însă poate fi utilizat pentru o varietate de scopuri diferite. E numai bun pentru a curăța și dezinfecta suprafețele din locuință.

ADVERTISEMENT

De altfel, este cunoscut faptul că poate calma arsurile de stomac și a altor probleme digestive. În plus, este foarte util atunci când vrei să scapi de mirosurile neplăcute din frigider sau chiar de pe covoare. 

Dar ce nu știai, probabil, este ce se întâmplă dacă folosești bicarbonatul de sodiu pentru cuptor. O femeie a descoperit secretul și l-a împărtășit pe TikTok, astfel încât să afle cât mai multă lume de acest truc, scrie click.ro.

ADVERTISEMENT

Astfel, tot ce trebuie să faci este să amesteci puțin bicarbonat de sodiu cu apă și să-l amesteci bine, până obții o pastă omogenă. Compoziția astfel obținută trebuie să o întinzi peste tot în cuptor, acolo unde există arsuri sau pete de care nu poți să scapi.

Amestecul trebuie lăsat să acționeze pentru câteva minute

Pentru a avea efect, trebuie să lași amestecul cu bicarbonat de sodiu să acționeze pentru câteva minute. După aceea, pune-ți o pereche de mănuși și, cu un burete abraziv, începe să cureți și insistă în locurile în care există resturi uscate sau lipite.

ADVERTISEMENT

Când ai terminat, curăță totul cu o lavetă curată, umedă. Totul ar trebui să strălucească. De altfel, dacă vrei și mai mută prospețime poți, poți lua o altă lavetă, îmbibată în oțet de data aceasta, renumit, la rândul său, pentru proprietățile de curățare.

Motivul pentru care poți să-ți cureți cuptorul doar cu bicarbonat de sodiu, fără produse costisitoare, îl reprezintă faptul că acesta este alcalin. Grăsimea este formate din particule alimentare acide. În plus, este suficient de abraziv.

ADVERTISEMENT

De cele mai multe, nu durează mai mult de 15 minute tot procesul. Totodată, este posibil ca dacă petele de arsură sunt de mai mult timp, să fie necesare câteva ore în care produsul să acționeze. De menționat este că poți folosi cu încredere cuptorul imediat ce l-ai curățat.

 

ADVERTISEMENT