Un nutriționist a dezvăluit care e produsul pe care nu l-ar consuma niciodată. Este achiziționat de multe persoane, crezând că este sănătos. Alimentul conține, de fapt, foarte mulți carbohidrați, dar și zahăr adăugat.
Multe persoane evită consumul de lapte din diferite motive, precum intoleranța la lactoză, adoptarea unui stil de viață vegetarian sau introducerea mai multor alimente vegetale în dietă.
În comerț există mai multe alternative pentru laptele clasic, cum ar fi cel de soia, de orez, de migdale, de cocos sau de ovăz. Acesta din urmă nu este, însă, recomandat de un medic nutriționist.
Sally O’Neil, un medic nutriționist din Australia, spune despre laptele de ovăz că este o băutură procesată, care conține mulți carbohidrați, precum și o cantitate mare de zahăr și aditivi.
“Laptele de ovăz nu este o alternativă sănătoasă”, a transmis medicul nutriționist, potrivit Daily Mail. Specialista a explicat și care este metoda prin care acest produs este procesat.
Orezul este descompus într-o pastă care nu e naturală, iar nutrienții naturali sunt îndepărtați în timpul procesului de fabricație. Mai multe mărci adaugă, în produsele lor, substanțe nocive.
O singură ceașcă de lapte de ovăz conține o cantitate de carbohidrați care este echivalentă cu cea provenită din patru felii de pâine albă. Acesta este unul dintre motivele pentru care produsul trebuie evitat, mai ales că poate reprezenta un mare risc pentru controlul greutății sau pentru persoanele care suferă de diabet.
De asemenea, laptele de ovăz poate conține cantități mare de zahăr adăugat. Stabilizatorii și agenții de îngroșare pot fi prezenți în acest produs și pot duce la apariția unor probleme cu digestia. Mai mult, pentru ca textura laptelui de ovăz să fie una cremoasă, anumite mărci pot include în compoziția lor și uleiuri vegetale.
Medicul nutriționist a avertizat că laptele de ovăz se strică destul de rapid și poate duce la apariția inflamației în organism. Persoanele care vor să consume un alt tip de lapte vegetal, care este mult mai sănătos.
Sally O’Neil a mai precizat că laptele de migdale neîndulcit reprezintă o alternativă mai sănătoasă a laptelui clasic. Acesta conține foarte puțini carbohidrați și este potrivit și pentru persoanele cu intoleranță la lactoză.
De asemenea, pentru persoanele care tolerează lactatele, medicul nutriționist recomandă laptele integral organic. Acest produs poate contribui la menținerea unei diete sănătoase.