Produsul românesc care a ajuns să fie medaliat cu aur în Europa are beneficii uimitoare pentru organism. Românii nu îl apreciază însă chiar atât de mult, iar nu de puține ori se întâmplă ca nici măcar să nu cumpere varianta naturală.
Unele produse românești, dar și preparate, ajung să fie mai apreciate de străini decât de români. De multe ori, cei care au ajuns la noi în țară și au degustat sarmale, cozonac, ori ciorbă de burtă au rămas profund impresionați de aromă.
Produsul românesc care a ajuns să fie medaliat cu aur în Europa este chiar mierea de salcâm. Este bine cunoscut faptul că mierea are beneficii uimitoare pentru organism. Acest sortiment însă este unul aparte.
Mierea românească de salcâm din Mărginimea Sibiului este acum recunoscută la nivel internațional pentru calitatea sa excepțională. De altfel produsul românesc a ajuns să fie considerat un simbol al excelenței la Festivalul European BIO și al Tradițiilor Locale.
Evenimentul se desfășoară pe Platoul Fâncel din comuna Ibănești, Valea Gurghiului. Iar mierea românească a ajuns să fie campioană. Produsul românesc care a ajuns să fie medaliat cu aur în Europa se produce însă destul de greu.
Ce are așa de special mierea de salcâm din Sibiu? Ioan Cosmin Herța, apicultor din Mărginimea Sibiului și producătorul acestui produs, spune că a reușit să pună România pe harta produselor organice internaționale.
În ciuda produselor prezente la Festivalul Organic European, mierea de salcâm a fost cea mai apreciată. Menționăm faptul că și alte sortimente de miere au ajuns să fie medaliate tot cu aur.
„Am început în 2012 ca un simplu hobby, iar cererea tot mai mare m-a determinat să transform această pasiune într-o afacere. Astăzi, produsele mele sunt 100% organice. Iar în 2020 am reușit să certific atât stupina, cât și linia de îmbuteliere, obținând ștampila ecologică,” a declarat Ioan Cosmin Herța.
Cum este produsă mierea ecologică? Românul spune că transportă albinele în zone izolate, departe de orice formă de poluare sau agricultură intensivă. Iar în acest mod, produsul final obținut este unul cu adevărat organic.
„Pentru a putea pune eticheta de miere de salcâm, ne asigurăm că albinele noastre zboară într-un perimetru de 5 kilometri în mijlocul pădurii, fără alte surse de polenizare din culturi tratate cu substanțe chimice. Această metodă ne garantează un produs pur și certificat,” explică apicultorul.
Produsul românesc care a ajuns să fie medaliat cu aur s-a mai făcut remarcat și în trecut. Tot mierea de salcâm a ajuns la târguri internaționale din Germania și Coreea de Sud, iar în continuare va ajunge și la Paris.