Life

Produsul românesc care i-a cucerit pe străini. E căutat la toate târgurile tradiționale din Europa

Produsul românesc care i-a impresionat pe străini. Apare la toate târgurile tradiționale din Europa și este cumpărat în număr mare.
13.08.2023 | 22:06
Produsul romanesc care ia cucerit pe straini E cautat la toate targurile traditionale din Europa
Ce produs românesc i-a impresionat pe străini. Sursa foto: Freepik/ krakenimages.com
ADVERTISEMENT

Produsul românesc care i-a impresionat pe străini și care se vinde la toate târgurile tradiționale din Europa. Este o băutură foarte apreciată, mai ales în Germania.

Produsul românesc care i-a cucerit pe străini. E prezent la toate târgurile din Europa

O băutură originară din Bihor a făcut furori în Germania, iar nemții stau la rând pentru acest produs. Este vorba despre pălinca Trămuța, care se vinde în număr mare la târgurile de produse tradiționale din Europa.

ADVERTISEMENT

Produsul este 100% românesc. Singurul reprezentant al Bihorului, la evenimentul din Berlin, este Florian Chișe, care își prezintă băutura în cadrul târgului. O produce de foarte mulți ani, iar rețeta îi cucerește mereu pe cei care cumpără licoarea.

Pălinca este una de calitate, iar Florian Chișe este convins că acesta este motivul pentru care e atât de populară. Românul a stat alături de unii dintre cei mai mari producători din lume datorită produsului său.

ADVERTISEMENT

“Muncesc cu mare drag şi pun multă pasiune la pălinca asta. Poate de aceea este aşa de bună. Nemţii vin şi de 3-4 ori ca să o guste.  Spun că este bună şi foarte tare. Cât timp ai calitate, ai mereu loc pe piaţă, indiferent cât de mare e concurenţa”, a explicat românul, potrivit Adevărul.

Cum se obține această pălincă

Florian Chișe a vorbit despre rețeta după care se prepară pălinca sa din Bihor. Băutura este învechită în vase de dud sau de stejar, iar de aici provine și culoarea sa ușor gălbuie.

ADVERTISEMENT

“Este o băutură tradiţională românească obţinută exclusiv prin fermentarea alcoolică şi distilarea unui fruct cărnos sau a unui amestec de fructe.

Pălinca Trămuţa este o băutură tradiţională rezultată din dubla distilare a prunelor bine coapte şi fermentate în vase de lemn, care are o tărie de 50-52 de grade.

ADVERTISEMENT

Pălinca Tramuţa este învechită minimum un an în vase de dud sau stejar de la care capătă o culoare uşor gălbuie păstrându-şi însă aroma şi buchetul prunelor bine coapte”, a explicat Florian Chișe.

Tradiția de a produce această pălincă este veche de mai bine de 100 de ani și a fost transmisă din generație în generație. Florian Chișe a mai muncit și în alte domenii, dar a ajuns să se ocupe tot de produsul familiei sale, căutat chiar și peste hotare.

Bihoreanului i-a plăcut să lucreze la băutura familiei încă din copilărie. Secretul pălincii pe care o prepară a fost păstrat și a ajutat-o să o facă atât de cunoscut în Europa.

ADVERTISEMENT