Produsul românesc care i-a impresionat pe străini. Are un gust foarte bun și multe persoane îl comandă atunci când merg la restaurant. Unii îl prepară și acasă pentru a se bucura de acest preparat.
Preparatele românești sunt apreciate de turiștii străini, care le comandă atunci când merg la restaurant. Indiferent că este vorba despre feluri de mâncare precum micii, mămăliga sau ciorba de fasole, dar și despre deserturi, vizitatorii din alte țări le adoră.
Există, însă, un desert pe care străinii îl adoră și îl comandă de fiecare dată când au ocazia. Multe persoane chiar îl prepară acasă, deoarece este foarte delicios.
Este vorba despre papanași, desertul realizat din brânză dulce de vaci, făină, ouă, griș, pesmet și zahăr. În general, papanașii sunt serviți cu smântână și dulceață sau gem.
Narcisa Lungu, o pictoriță româncă stabilită în Italia, a dezvăluit că, pentru a-și aduce aminte de țara natală, prepară adesea mâncăruri românești. În plus, soțului ei îi plac foarte mult papanașii, așa că îi gătește regulat.
“Vă pot spune că mâncarea de acasă îmi place foarte mult. De câte ori am ocazia, gătesc sau cumpăr alimente românești pentru că mi-e dor de casă și când îmi vine dorul de casă primul lucru pe care-l fac este să mă duc să cumpăr alimente românești sau să pregătesc ceva.
Vă pot spune că soțul meu este italian și adoră papanașii și micii. Deci i-am transmis pasiunea mea pentru bucătăria românească. Evident că le-a gustat și nu putea să nu se bucure de ceea ce a gustat”, a spus aceasta, potrivit dcnews.ro.
Anul acesta, publicația TasteAtlas a realizat topul celor mai populare preparate culinare românești. Papanașii ocupă locul șase în topul celor mai votate mâncăruri de străini.
De altfel, bucătăria românească s-a aflat în prima treime a clasamentului celor mai bune bucătării din toată lumea. Ciorba rădăuțeană, sarmalele, bulzul, babicul și fasolea bătută au ocupat primele cinci locuri în clasament.
Acestea au fost urmate de papanași, salamul de Sibiu, ciorba de fasole cu afumătură, telemeaua de Ibănești și brânza de burduf, potrivit clasamentului care include 85 de feluri de mâncare românești.