Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că gastronomia românească este delicioasă. Avem multe preparate extraordinare, iar unele dintre ele i-au dat peste cap pe străini. Iată ce produs ”made in România” a cucerit papilele gustative ale străinilor.
Gastronomia românească este ca o carte cu multe file care abia așteaptă să fie descoperită. Străinii care ajung pe meleagurile noastre sunt de-a dreptul surprinși de gustul mâncărurilor tradiționale românești.
Deși, multe feluri de mâncare sunt delicioase, dintre toate se pare că numai unul a ajuns la inima celor de peste hotare. Străinii sunt atât de cuceriți de el, încât îl comandă și îl prepară, uneori, chiar și la ei acasă.
De obicei, mâncărurile tradiționale românești sunt descrise ca fiind o adevărată explozie de gust și arome. Tocmai acest lucru i-a cucerit pe străini care aproape că nu se mai opresc din a consuma acest preparat românesc.
În ciuda faptului că gastronomia locală are multe feluri de mâncare delicioase, unul singur a atras atenția străinilor. Este vorba despre papanași, celebrul desert care a delectat papilele gustative ale tuturor celor care i-au încercat.
Acest preparat tradițional este cerut mereu de către turiști în restaurante. Mulți dintre ei au plecat din România cu rețeta, doar de dragul de a se bucura de acest desert și la ei acasă.
Papanașii nu sunt deloc greu de preparat. Ai nevoie de brânză dulce de vaci, faină, ouă, griș, pesmet și zahăr. Aparent banali, papanașii sunt cei care au ajuns la sufletul turiștilor care vizitează România.
Pentru un plus de aromă, gogoșile pufoase sunt servite alături de smântână și dulceață. Această combinație de gusturi și texturi este cea care i-a cucerit pe străini.
Papanașii nu sunt populari doar în România. Datorită românilor care locuiesc peste hotare, acest desert a ajuns faimos și în alte țări, precum Italia. Desertul tipic românesc a devenit preferatul străinilor care, după ce îl gustă, au numai cuvinte de laudă la adresa lui.
Preparatele românești nu ocupă loc doar în topul preferințelor turiștilor. Mai multe feluri de mâncare de la noi din țară au primit confirmarea oficială că se numără printre cele mai bune din lume.
Mâncarea românească este prezentă în TasteAtlas, iar faimoasa ciorbă rădăuțeană este pe primul loc în topul celor mai bune mâncăruri autohtone. Pe locul 2 în top se află sarmalele, iar pe locul 3 este faimosul bulz.
Tot în TasteAtlas mai sunt prezente babicul și fasolea bătută. Papanașii nu au trecut nici ei neobservați, fiind pe locul 6 în topul celor mai bune mâncăruri din România.