News

Profesoară din Olt, cercetată disciplinar. A postat poze nud cu ea pe grupurile de elevi

Inspectoratul Școlar Județean Olt a deschis o anchetă disciplinară, după ce o profesoară de Educație Tehnologică a postat poze nud cu ea pe grupurile de elevi
11.01.2022 | 12:09
Profesoara din Olt cercetata disciplinar A postat poze nud cu ea pe grupurile de elevi
O profesoară din județul Olt este cercetată disciplinar, după ce a postat poze nud pe grupul de elevi. sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

O profesoară din Olt este cercetată disciplinar de Inspectoratul Școlar Județean Olt după ce a postat poze nud cu ea pe grupurile de elevi. Chiar dacă a făcut acest lucru din greșeală și, ulterior, a și șters imaginile compromițătoare, cadrul didactic riscă să își piardă locul de muncă.

Profesoară din Olt, cercetată disciplinar. A postat poze nud cu ea pe grupurile de elevi

Profesoara din Olt, care a postat din greșeală poze nud cu ea pe grupurile de elevi, predă Educație Tehnologică la patru școli din mediul rural.

ADVERTISEMENT

Incidentul ar fi avut loc înainte de Revelion. Imagini explicite cu organul genital al femeii au ajuns în secțiunea “Stare” a aplicației Whatsapp.

Chiar dacă ora era una târzie, iar poza indecentă a fost ștearsă în maximum două ore de la postare, elevii au apucat să vadă imaginile compromițătoare și chiar să le și trimită mai departe.

ADVERTISEMENT

Primul cadru didactic care a aflat despre această situație delicată a fost dirigintele unei clase de la Şcoala Gimnazială Valea Mare, una dintre instituțiile de învățământ în care predă profesoara. Bărbatul a anunțat-o pe directoare, iar aceasta, la rândul ei, a sunat-o pe profesoara în cauză, care a șters imediat imaginile porno.

Profesoara ar fi recunoscut ce s-a întâmplat. Aceasta a motivat situația prin faptul că ar fi vrut să trimită un mesaj privat, dar, în loc să-l trimită unei singure persoane, l-a postat public.

ADVERTISEMENT

Ce spune Inspectoratul Școlar Județean Olt

Vestea că o profesoară a postat poze cu ea dezbrăcată într-o aplicație unde erau prezenți atât elevi, cât și părinți a ajuns imediat și la inspectorat, care a demarat o anchetă disciplinară.

“E un incident regretabil, dar nu cred că trebuie să facem din el un subiect de ştiri mondene, gen tabloide.

ADVERTISEMENT

Eu cred că doamna acum trăieşte o experienţă nefericită şi a încerca să profităm de situaţia doamnei care este şi într-o situaţie personală nu chiar bună…

Nu mi se pare în regulă să abordăm acest subiect. Eu nu am dorit şi nu vreau să văd acele fotografii“, a declarat șeful ISJ Olt, profesorul Victor Iacobescu.

În ceea ce privește impactul incidentului asupra elevilor, conducerea ISJ Olt a mai precizat că situația nefericită este doar un subiect de bancuri pentru copii.

ADVERTISEMENT
Tags: