News

Profesor amenințat cu moartea de un elev: „dacă vii la școală, nu mai trăiești”. Tânărul, lăsat în libertate de judecători, poate reveni la cursuri

Un profesor de matematică de la un liceu tehnologic din Argeș a fost înjurat și amenințat cu moartea de un elev de clasa a XII-a
04.02.2023 | 14:39
Profesor amenintat cu moartea de un elev daca vii la scoala nu mai traiesti Tanarul lasat in libertate de judecatori poate reveni la cursuri
Elevul de clasa a XII-a a fost lăsat în libertate de instanță. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Incidentul s-a petrecut la Liceul Tehnologic Mărăcineni, județul Argeș, iar acum profesorul de matematică este speriat după ce elevul a fost lăsat liber de judecători și poate reveni la ore.

Profesor de liceu, amenințat cu moartea de un elev

Incidentul s-a petrecut miercuri, la Liceul Tehnologic Mărăcineni din Argeș, acolo unde profesorul de matematică Bogdan Dumitru a fost amenințat cu moartea de către un elev de clasa a XII-a, în vârstă de 18 ani.

ADVERTISEMENT

Profesorul a povestit că elevul era unul care crea adeseori probleme și că întârzia în mod repetat la orele de curs. Acesta a spus că din acest motiv l-a dat afară de la ora de curs de mai multe ori, ceea ce s-a petrecut și miercuri. Acum însă, elevul a intrat peste el în clasă și l-a înjurat și amenințat cu moartea.

„A venit după mine la oră, după ce am făcut și prezența – altă dată l-am primit, acum însă nu l-am mai primit, a ieșit afară, a intrat la oră din nou apoi, m-a înjurat pe mine și am fost amenințat cu moartea. Dacă vii la școală nu mai trăiești”, a declarat profesorul Bogdan Dumitru pentru TVR.

ADVERTISEMENT

Potrivit sursei citate, atât profesorii cât și colegii elevului spun că acesta este recalcitrant cu toată lumea, că a făcut sport de performanță și că unora dintre profesori le e teamă de el. „Sunt colege cărora le e teamă de el. Este foarte bine dezvoltat, are undeva la 1,90 de cm înălțime, circa 90 de kilograme și deci doar prin statură este foarte impozant”, a spus directoarea liceului.

La fel, psihologul liceului spune că a stat în repetate rânduri de vorbă cu acest elev, însă fără rezultate până acum. „Este o persoană cu intoleranță la frustrare”, a spus Nicoleta Stan, psihologul școlii.

ADVERTISEMENT

Elevul, reținut pentru 24 de ore și lăsat în libertate

După ce profesorul de matematică a făcut plângere la poliție, elevul a fost reținut de polițiștii argeșeni.

„În ziua de 2 februarie, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bascov au continuat cercetările într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de amenințare, și au reținut un tânăr de 18 ani, din Mărăcineni.

ADVERTISEMENT

Din cercetări s-a stabilit că, în cursul zilei de 1 februarie, în timp ce se afla în incinta unității de învățământ, al cărui elev este, ar fi adresat cuvinte jignitoare și amenințări cu acte de violență unui cadru didactic”, a transmis IPJ Argeș.

După ce tânărul a fost reținut pentru 24 de ore de către procurori, vineri, o instanță de judecată a decis că tânărul poate fi cercetat în stare de libertate, respingând cererea autorităților de arest pe o perioadă de 30 de zile. Asta înseamnă că de luni acesta poate reveni la ore.

ADVERTISEMENT