News

Profesor de matematică din Botoșani, acuzat că a abuzat două eleve. Le-ar fi atins în zona intimă pe copilele de 13 ani

Un profesor de matematică din județul Botoșani este acuzat de abuz față de două eleve. Cadrul didactic le-ar fi atins în zona intimă pe copilele în vârstă de 13 ani.
07.04.2022 | 19:37
Profesor de matematica din Botosani acuzat ca a abuzat doua eleve Lear fi atins in zona intima pe copilele de 13 ani
Un profesor de matematică din Botoșani, acuzat că a atins în zona intimă două eleve. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Acuzații grave la adresa unui profesor de matematică, de la o școală din Botoșani. Cadrul didactic ar fi atins în zona intimă două eleve de 13 ani. Copilele s-au plâns apoi părinților.

Părinții fetelor au depus plângere penală la poliție pe numele profesorului

Faptele de abuz sexual s-au petrecut la începutul acestei săptămâni, la o unitate de învățământ din comuna Răchiți, județul Botoșani. Miercuri, părinții copilelor au mers la poliție și au depus plângeri penale pe numele profesorului, în vârstă de 49 de ani.

ADVERTISEMENT

Mai exact, incidentul a avut loc la finalul orelor de curs, când minorele au rămas singure, în sala de clasă, cu cadrul didactic. Atunci, individul a decurs la fapta de agresiune sexuală.

S-a deschis un dosar penal in rem în acest caz

Oamenii legii s-au autosesizat în acest caz. S-a deschis un dosar penal in rem, adică sunt cercetate, momentan, doar fapte nu și persoane. Ancheta a fost preluată de procurorii de pe lângă judecătoria Botoșani.

ADVERTISEMENT

”În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de agresiune sexuală, urmând ca, în funcție de rezultate, să fie dispusă o soluție procedurală.

A fost constituită comisia de cercetare disciplinară. În funcție de rezultatele cercetărilor Poliției, vom dispune măsurile aferente”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), Delia Nenișcu, scrie presa locală, știri.botosani.ro.

ADVERTISEMENT

Dacă va fi găsit vinovat, cadrul didactic riscă între 2 și 10 ani de stat după gratii. Situația de față, însă, nu este singulară. În luna februarie, tot un profesor din Botoșani a fost acuzat de abuz intim asupra unui elev.

Bărbatul ar fi pupat și îmbrățișat un băiat de 15 ani, după ce l-a chemat în propriul birou. Totul a avut loc la Liceul ”Ştefan Luchian” din Botoșani.

ADVERTISEMENT

”Mama elevului a făcut reclamație la poliție, însă este dezamăgită de cum evoluează treburile. Profesorul este consilier PSD și se crede că ar avea susținere politică.

Din câte știu, cazul este ajuns și la Inspectoratul Școlar, DGASPC, dar fără prea multe șanse de a fi mediatizat. Conducerea școlii este obișnuită să ascundă astfel de cazuri care nu dau bine imaginii.

Folosește copiii din timpul programului școlar la el acasă să îi taie lemne, i le duce până la ușa blocului, mai nou și-a cumpărat casă și îi trimite să îi lucreze grădina. Îi fraierește pe copii cum vrea el, promițându-le favorizări școlare.

În cazul de față și-a ales bine victima, copilul fiind crescut fără tată, niciun venit de nicăieri, foarte retras, vizibil timorat în permanență”, a dezvăluit o sursă pentru stiri.botosani.ro. AICI mai multe detalii despre caz.

ADVERTISEMENT
Tags: