News

Profesor din Oradea, urmărit penal pentru că a îmbolnăvit cu Covid-19 un deţinut. Cum a fost posibil

31.12.2020 | 14:48
Profesor din Oradea urmarit penal pentru ca a imbolnavit cu Covid19 un detinut Cum a fost posibil
Profesor din Oradea, urmărit penal pentru că a îmbolnăvit cu Covid-19 un deţinut. Cum a fost posibil. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Un profesor de religie din Oradea este cercetat penal după ce a predat cursuri la Penitenciarul din oraș și a îmbolnăvit cu Covid-19 un deținut.

În cursul zilei de joi, 31 decembrie, procurorii din județul Bihor au emis un comunicat în care anunță că îl cercetează penal pe acest cadru didactic, pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

ADVERTISEMENT

Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, profesorul a ținut ore în cadrul școlii din penitenciar, astfel îmbolnăvindu un deținut cu virusul SARS COV-2.

Profesor de religie, cercetat penal după ce a infectat cu Covid-19 un deținut de la Penitenciarul Oradea

În perioada pandemiei de coronavirus, predatul orelor în format fizic poate dăuna grav sănătății. De acest lucru s-a convins un deținut de la Penitenciarul Oradea, cel care s-a infectat cu Covid-19 după niște ore de religie.

ADVERTISEMENT

După orele susținute în cadrul Penitenciarului Oradea în data de 12 octombrie, un deținut s-a îmbolnăvit de coronavirus. Vinovat de acest lucru pare a fi un cadru didactic de religie. În acest caz, procurorii fac cercetări pentru zădărnicirea combaterii bolilor pe numele acestui profesor de religie.

Potrivit unui comunicat transmis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, dosarul penal a fost deschis după ce, pe 12 octombrie 2020, în incinta Penitenciarului Oradea, profesorul de religie a ţinut ore în cadrul şcolii din penitenciar, astfel îmbolnăvindu-l pe un deținut cu virusul Sars-Cov-2.

ADVERTISEMENT

”În interiorul Penitenciarului Oradea, numitul Simuţ Sorin – profesor de religie, a ţinut ore în cadrul şcolii din penitenciar, astfel îmbolnăvindu-l pe deţinutul Ghemat Romeo Alexandru cu virusul SARS CoV-2”, se arată în comunicatul oficial.

Profesorul nu a știut că l-a îmbolnăvit pe deținut

Potrivit Bihon.ro, care citează poziția oficială a reprezentanților Penitenciarului Oradea, profesorul de religie nu avea în fiecare zi ore, iar în zilele când a venit la școală a trecut de triaj fiindcă nu avea niciun simptom.

ADVERTISEMENT

Mai mult, se pare că de la ultima oră ținută la clasa cu deținuți și până la confirmarea Covid, profesorul nici nu a mai fost în unitate, deci practic, neavând simptome, l-a infectat fără să știe și fără să vrea pe deținut.

În ciuda acestui lucru, conform legii, procurorii au întocmit un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor pe numele acestui profesor de religie.

ADVERTISEMENT
Tags: