News

Profesor din Piatra Neamț, acuzat că i-a cerut unei eleve poze nud: ”De matematică sunt sătul”

19.01.2021 | 15:05
Profesor din Piatra Neamt acuzat ca ia cerut unei eleve poze nud De matematica sunt satul
ADVERTISEMENT

Scandal de proporții la un liceu din Piatra Neamț. Un profesor de matematică este acuzat că i-a cerut unei eleve poze cu ea dezbrăcată, iar ulterior, după ce fata a raportat evenimentul, acesta ar fi încercat să o intimideze.

Tânăra, în vârstă de 21 de ani, este elevă la seral. Aceasta ar fi prezentat conducerii școlii niște discuții nepotrivite cu unul dintre profesorii ei, în privat, dialoguri care ar fi avut loc la sfârșitul anului trecut.

ADVERTISEMENT

Ceea ce șochează la fel de mult precum propunerile cadrului didactic este reacție directoarei unității de învățământ. Aceasta consideră că nu e problema școlii și consideră că eleva este și ea vinovată de acest incident.

Scandal la un liceu din Piatra Neamț. Profesor, acuzat că i-a cerut unei eleve poze nud: ”De matematică sunt sătul”

Un profesor de matematică, care predă la un liceu tehnologic din Piatra Neamț, este acuzat că i-a cerut unei eleve să-i trimită fotografii cu ea dezbrăcată. După ce aceasta a reclamat situația la conducerea unității școlare a insultat-o și a încercat să o intimideze, scrie Rise Project.

ADVERTISEMENT

Sursa citată notează că cel acuzat este Cristian Pipirigeanu, profesor de matematică la Liceul ”Dimitrie Leonida” din Piatra Neamț. După cererile indecente ale acestuia, adolescenta s-a plâns conducerii, care, în mod surpinzător, a considerat că acest caz nu este de competența lor, fiind produs în afara școlii.

”Credeam că trimiți o poză cu tine goală, că de matematică sunt sătul. I-ar înfrumuseța zilele unui om trecut de 45 de ani. La mate nu am pus niciodată 2 și 3 la elevele frumoase. Cel puțin nota 6, întotdeauna”, au fost printre mesaje profesorului acuzat de hărțuire.

ADVERTISEMENT
elevă piatra neamț, profesor
Profesor din Piatra Neamț, acuzat că i-a cerut unei eleve poze nud: ”De matematică sunt sătul”. Sursa foto: Rise Project

După ce a aflat de plângerea fetei, acesta a început să-i trimită o serie insulte: ”cățea în călduri”, ”handicapată curvă”, ”jigodie ordinară”.

Ulterior, cadrul didactic de la liceul în cauză a venit cu o explicație pentru atitudinea sa: ”Era o oră târzie și am tras singur două damigene de vin, deci eram în timpul liber când pot agăța câte curve vreau”.

ADVERTISEMENT

Reacție revoltătoare a directoarei unității școlare

Mihaela Zachman, directorul adjunct al liceului, consideră că incidentul nu este problema școlii. Hărțuirea sexuală nu a avut loc în incinta liceului, spune ea, iar eleva e majoră: ”Trebuia să facă plângere la poliție că este agresată. Regulamentul școlar nu-mi permite să văd ce face omul în viața lui privată, seara”.

Mai mult, conducătoarea unității spune că și fata e vinovată de faptul că i-a dat profesorului datele de contact: ”Frumos ar fi să nu-l ai nici pe Facebook, să nu dai Facebook-ul la bărbați și nici numărul de telefon, cu atât mai mult pentru că ești căsătorită”, spune Zachman, conform sursei citate.

În această privință, eleva se apără și spune că profesorul a abordat-o cu o cerere de prietenie pe Facebook. Apoi, acesta i-a cerut să se întâlnească, dar fata l-a refuzat.

Potrivit sursei citate, eleva are 21 de ani și este la seral. Date fiind unele probleme personale, ea a abandonat școala ca să se angajeze. Anul trecut a intrat în concediu de maternitate și s-a gândit că ar fi un moment bun să se reapuce de învățat, visul ei fiind să devină medic.

ADVERTISEMENT
Tags: