News

Profesor grevist, bătut în cancelarie de soţul directoarei. Ar fi fost agresat pentru că a refuzat să încheie mediile la clasa a XII-a

Un profesor din Sibiu ar fi fost fost bătut de soțul directoarei, pentru că a refuzat să încheie mediile elevilor de clasa a XII-a, în contextul actual al grevei.
01.06.2023 | 14:19
Profesor grevist batut in cancelarie de sotul directoarei Ar fi fost agresat pentru ca a refuzat sa incheie mediile la clasa a XIIa
Profesor grevist, bătut în cancelarie. Foto: Sibiulindependent.ro
ADVERTISEMENT

Directoarea Liceului de Artă din Sibiu, Avrigean Daniela Luminița, ar fi încercat să încheie singură mediile, în contextul în care fiul său e în clasa a a XII-a la același liceu, lucru ilegal. În acest scandal ar fi intervenit chiar soțul femeii, care ar fi avut o altercație fizică cu profesorul respectiv.

Profesor grevist, bătut în cancelarie în Sibiu

“Luni dimineața, directoarea de la Liceul de Artă a cerut parola liderului de sindicat care este profesor acolo și este dirigintele fiului ei, pentru a încheia personal mediile la clasa a 12-a. Acesta a refuzat-o, ea a insistat, iar apoi s-a dus de vreo două-trei ori să țipe acolo în școală.

ADVERTISEMENT

Liderul a refuzat-o în continuare, iar la un moment dat a venit soțul acesteia, a intrat în cancelarie și l-a bătut pe liderul de sindicat cu pumnii în cap, cu pumnii în spate. Erau cel puțin șapte profesori prezenți acolo. Doamne ferește, putea fi oricine în locul lui”, transmit mai mulți martori, conform Ora de Sibiu.

Cu toate acestea, directoarea susține că nu a fost vorba de nicio bătaie, ci de o simplă îmbrânceală. Totul ar fi pornit pe fondul ”frustrărilor” profesorului de sport, care ar fi dorit să ajungă director și să-i ia locul femeii. Cu toate acestea, bărbatul a depus o plângere la Inspectoratul de Poliție Județean Sibiu și o altă plângere către Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean din Sibiu.

ADVERTISEMENT

Sursa citată menționează că profesorul a confirmat incidentul, însă nu a dorit să îl comenteze. Incidentul vine în contextul în care profesorii au decis să continue greva generală inclusiv de marți, 6 iunie, fiind nemulțumiți de ”oferta” primită din partea coaliției PSD – PNL – UDMR. În fapt, coaliția a decis prin OUG să mărească salariile angajaților din sistem cu 400-1000 de lei brut, lucru considerat prea puțin de către sindicaliști.

Cert e că mai mulți profesori care predau în acest liceu sunt în stare de șoc și se tem să mai predea la acest liceu. “El a chemat poliția, iar ea ca să contracareze mișcarea a chemat ambulanța pe motiv că îi e rău. Liderul de sindicat a făcut și plângere la inspectorat. Și-a luat concediu medical, a fost și la medico-legal. Nu s-a mișcat nimic de atunci, parcă nici nu s-a r fi întâmplat. M-a sunat o profesoară și mi-a spus că îi e frică să mai predea în școală”, mai transmit martorii la scandal, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT

Inspectoratul Județean Școlar a decis să deschidă o anchetă în acest caz, în maximum 30 de zile. “Domnul profesor a depus la noi o plângere, către Consiliul de Administrație, iar noi vom trimite o comisie pentru a vedea cum stau lucrurile, ce s-a întâmplat și se va lua hotărârea după ce două persoane care vor fi trimise de către inspectorat vor vorbi cu cei de acolo. Abia după aceea vom putea discuta despre ce se va întâmpla mai departe. Cercetarea va dura cel mult 30 de zile”, a transmis Constantin Dincă, purtătorul de cuvânt al ISJ Sibiu.

Ministrul muncii Marius Budăi a apelat la partea ”sentimentală” a profesorilor, care ar trebui să oprească greva pe 1 iunie, pentru că e Ziua Copilului. ”Așa cum coaliția a decis, prin decizia Coaliției s-au aprobat: s-au luat în calcul cerințele sindicatelor, s-au mărit pe brut cu 1000 de lei toate salariile cadrelor didactice și nedidactice.

ADVERTISEMENT

Vom continua discuțiile cu sindicatele pentru noua grilă de salarizare, cu cele din învățământ, urmează celelalte sindicate. Sper că simbolic, de 1 iunie, să închidem această perioadă prin care am trecut, copiii să se poată întoarce la școală”, a declarat ministrul muncii Marius Budăi. Mai mult, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a anunțat ferm că negocierile sunt încheiate din punctul de vedere al Guvernului.

ADVERTISEMENT