News

Profesor universitar, despre salariile Metrorex: ”După 29 de ani de carieră, sper să ajung lăcătuș la metrou”

27.03.2021 | 16:58
Profesor universitar despre salariile Metrorex Dupa 29 de ani de cariera sper sa ajung lacatus la metrou
ADVERTISEMENT

Salariile de la Metrorex reprezintă un subiect tot mai discutat și criticat în spațiul public din România. Un profesor universitar din Cluj, doctor în filosofie și fost ambasador, spune că după trei decenii de carieră academică şi diplomatică la cel mai înalt nivel are un salariu comparabil cu cel al unui zugrav de la metrou.

Ciprian Mihali are un CV impresionant, cu o carieră academică şi diplomatică de invidiat. Profesor universitar la Universitatea Babeş Bolyai din Cluj, Mihali are, printre altele, un doctorat la Cluj, unul la Strasbourg, în Franţa, şi a fost angajat al Agence Universitaire de la Francophonie, iar ca diplomat a fost ambasadorul României în Senegal.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, profesorul este ”invidios” pe veniturile angajaților de la metroul din Capitală și, în glumă, spune că speră să-și schimbe profesia și să prindă un job ca lăcătuș în subteran.

Reacția unui profesor universitar despre veniturile de la Metrorex: ”Sper că într-o bună zi voi ajunge un lăcătuș la metrou”

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Ciprian Mihali, profesor universitar la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj, doctor în filosofie la Strasbourg şi fost ambasador în Senegal, spune că după trei decenii de carieră academică şi diplomatică la cel mai înalt nivel are un salariu comparabil cu cel al unui zugrav de la Metrorex.

ADVERTISEMENT

Ironic, acesta mai adaugă în postare că, într-o bună zi, speră să ajungă lăcătuș la metrou. Gluma profesorului clujean vine în contextul în care media internă a publicat recent lista cu salariile angajaților Metrorex.

”După 29 de ani de carieră academică, diplomatică și internațională, tot ce pot să sper e că într-o bună zi voi ajunge din urmă un lăcătuș de la metrou. Deocamdată duc o luptă strânsă cu zugravii”, scrie profesorul Ciprian Mihali pe pagina de socializare.

ADVERTISEMENT
metrou, Profesor universitar Metrorex
Profesor universitar, despre salariile Metrorex: ”După 29 de ani de carieră, sper să ajung lăcătuș la metrou”. Sursa foto: Facebook

Care sunt salariile de la Metrorex

Ironiile din spațiul public legate de veniturile de la Metrorex au venit după ce oficialii din Guvernul Cîțu au dezvăluit sumele primite de angajații din subteran.

Astfel, potrivit ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă, câştigul mediu brut lunar per salariat al Metrorex, în anul 2020, era de 9.901 lei. În propunerea de buget de venituri şi cheltuieli pentru 2021, Metrorex are estimat un câştig mediu brut lunar per salariat de 12.739 lei.

ADVERTISEMENT

Pe total, din 5.681 de persoane salariate de la metrou, 4.533 (80%) au salariu net, în mână, de peste 5.000 de lei, iar aproape 1.145 (20%) de persoane iau în mână peste 7.260 de lei (circa 1.500 de euro), potrivit unui document cu toate salariile de la metrou prezentat de HotNews.

ADVERTISEMENT
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Umbra lui Putin în România. Un cunoscut expert în securitate explică de ce...
Umbra lui Putin în România. Un cunoscut expert în securitate explică de ce am devenit o țintă pentru spionajul rusesc
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar...
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar banii!”. Atac devastator la adresa ”Baciului” înainte de meciul Generației de Aur
Primarul din Cernavodă, luat la bătaie în plină stradă de preotul din oraş...
Primarul din Cernavodă, luat la bătaie în plină stradă de preotul din oraş şi de o femeie care ar fi amanta acestuia
Mihaela Borcea ajunge din nou în faţa altarului, la 12 ani de divorţul...
Mihaela Borcea ajunge din nou în faţa altarului, la 12 ani de divorţul dureros de Cristi Borcea: Nu poţi trăi în păcat!
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile...
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile cu ținuta ei fac acum înconjurul internetului / Foto
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul...
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul voia sa candideze pentru funcția de primar
Bomba anului în lumea mondenă. Pe cine a refuzat Cătălin Botezatu
Bomba anului în lumea mondenă. Pe cine a refuzat Cătălin Botezatu
Lovitură devastatoare pentru Halep. Anuntul care-i demolează definitiv cariera
Lovitură devastatoare pentru Halep. Anuntul care-i demolează definitiv cariera
INTERVIU | Războiul pentru controlul minților dintre Moscova și Kiev. Expertă în dezinformare...
INTERVIU | Războiul pentru controlul minților dintre Moscova și Kiev. Expertă în dezinformare din Ucraina: „Am auzit în mai multe rânduri în România narațiuni tipic rusești”
Filmul genial de pe Netflix cu cel mai frumos actor turc în rol...
Filmul genial de pe Netflix cu cel mai frumos actor turc în rol principal. Are o poveste emoționantă și a fost văzut deja de milioane de oameni