News

Profesor universitar, reacție fermă despre teza de doctorat a lui Mircea Geoană. Ce spune cadrul didactic. „A fost evident pentru toată audiența”

Ce spune un cunoscut profesor universitar despre teza de doctorat a lui Mircea Geoană? Reacția fermă a cadrului didactic.
29.06.2024 | 22:11
Profesor universitar reactie ferma despre teza de doctorat a lui Mircea Geoana Ce spune cadrul didactic A fost evident pentru toata audienta
Ce spune un profesor universitar despre teza de doctorat a lui Mircea Geoană. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Un cunoscut profesor universitar și-a exprimat părerea despre teza de doctorat a lui Mircea Geoană. Radu Mușetescu, profesor la ASE Bucureşti, Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale, a analizat lucrarea secretarului general adjunct al NATO.

Ce spune un profesor universitar despre teza de doctorat a lui Mircea Geoană

Acest lucru s-a întâmplat în momentul în care Mircea Geoană și-a susținut teza de doctorat despre integrarea României în Structurile Euro-Atlantice, în anul 2005. Acum, Radu Mușetescu a dezvăluit la ce concluzie a ajuns la vremea respectivă.

ADVERTISEMENT

Acesta susține că teza lui Mircea Geoană „depășea standardele de corectitudine” privind plagiatul. „În calitate de membru al Departamentului (fosta Catedră) de Relații Economice Internaționale, mi se pare moral oarecum imperativ sa fac și eu un comentariu: în anul 2005, in calitate de tânăr asistent universitar, am fost prezent la presustinerea tezei d-lui Mircea Geoană, intitulată „Evoluții în Zona Atlanticului de Nord. Concluzii pentru Integrarea României în Structurile Euro-Atlantice”, în catedră (la acel moment, un pas obligatoriu în procesul de susținere al unei teze de doctorat)”, se arată într-un mesaj publicat pe Facebook de profesorul universitar.

Radu Mușetescu a continuat spunând că toți cei care au fost prezenți la susținerea tezei de doctorat a lui Mircea Geoană și-au dat seama că acesta era deja expert în tema pe care a abordat-o în lucrare. Profesorul este de părere că cele 600 de pagini ale tezei au fost scrise din pură pasiune, altfel s-ar fi rezumat la cele 100-150 de pagini necesare.

ADVERTISEMENT

„Că scrisese fiecare dintre cele 600 de pagini ale lucrării, iarăși a fost evident pentru toată audiența, atât la nivel de catedra (circa 50 de profesori în domeniu, unii dintre ei punând întrebări doctorandului) cât și pentru audienta publică din ASE la susținere (de altfel, cred că nimeni nu scrie 600 de pagini decât dacă o face din pasiune, altfel se rezumă la cele 100-150 de pagini minim necesare)”, a adăugat profesorul universitar.

„Dacă toți candidații la președinție ar fi ca domnul Mircea Geoană, nu ar fi deloc rău pentru România”

Radu Mușetescu a mărturisit că a fost curios să verifice lucrarea din punct de vedere al plagiaturii. A trecut teza de doctorat prin trei softuri anti-plagiat, concluzionând că, în niciun caz, actualul secretar general adjunct NATO nu a apelat la un astfel de tertip.

ADVERTISEMENT

„După ce a fost trecută prin 3 softuri anti-plagiat recunoscute național și internațional – Turnitin, Plagiarism Detector și Sistemantiplagiat.ro – concluzia este că gradul de similitudine cu alte lucrări sau documente scrise anterior nu depășește nivelul de 0.9% (de fapt, titluri de documente și texte legale).

Așadar, nici vorbă de plagiat. La nivelul anului 2005, teza depășea standardele de corectitudine din 2024”, mai scrie Radu Mușetescu.

ADVERTISEMENT

În final, profesorul universitar din cadrul ASE sugerează că Mircea Geoană este pregătit din punct de vedere academic. „Dacă toți candidații la președinția României ar fi, din punct de vedere academic, ca domnul Mircea Geoană, nu ar fi deloc rău pentru România. Ca să nu zic mai multe!”, a conchis Radu Mușetescu.

Mişcarea România Renaşte i-a cerut public lui Mircea Geoană să candideze la alegerile prezidențiale și să facă anunțul oficial cât mai curând. Ulterior, secretarul general adjunct al NATO a avut o reacție, spunând că este onorat și încurajează suportul tuturor mișcărilor civice care vor să susțină un proiect ambițios. Cu toate acestea, până acum, candidatura nu a fost anunțată oficial.

 

ADVERTISEMENT
Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000....
Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000. I-am dat un telefon. «Băi Gigi, te rog din suflet, are nevoie de celule stem»”. Reacția lui Becali
Iga Swiatek, ipostaze rare din vacanță. Lidera mondială a renunțat la inhibiții FOTO
Iga Swiatek, ipostaze rare din vacanță. Lidera mondială a renunțat la inhibiții FOTO
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
"Ce faci, prietene? Hai să mergem la ambulanță". Drogat și băut, un tânăr a adormit la volan, pe mijlocul unei străzi din Sectorul 4
Ce a putut face milionarul de 33 de ani care a fost umilit...
Ce a putut face milionarul de 33 de ani care a fost umilit doar pentru că este român. Totul s-a aflat abia acum
Mihaela Rădulescu, apariție de senzație în costum de baie, la aproape 55 de...
Mihaela Rădulescu, apariție de senzație în costum de baie, la aproape 55 de ani! Foto
Cum arăta VILA NUFĂRUL din NEPTUN, unde NICOLAE ȘI ELENA CEAUȘESCU își petreceau...
Cum arăta VILA NUFĂRUL din NEPTUN, unde NICOLAE ȘI ELENA CEAUȘESCU își petreceau verile
Moarte fulgerătoare în showbiz! A fost găsit fără suflare în apartamentul său
Moarte fulgerătoare în showbiz! A fost găsit fără suflare în apartamentul său
Locul ascuns în inima României, un adevărat paradis. E păcat să nu-l vizitezi
Locul ascuns în inima României, un adevărat paradis. E păcat să nu-l vizitezi
Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur, anunţ după aproape 20 de ani de căsnicie:...
Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur, anunţ după aproape 20 de ani de căsnicie: Şterge poza!
Caz unic la alegerile locale din România: a câștigat primăria la un vot...
Caz unic la alegerile locale din România: a câștigat primăria la un vot diferență. Pierzătorul: „M-au lucrat cum nu credeam în viața mea”
Cine a fost primul iubit al Andreei Esca: „A fost o poveste foarte...
Cine a fost primul iubit al Andreei Esca: „A fost o poveste foarte frumoasă” Cu ce se ocupă în prezent bărbatul