News

Profesorii amenință cu grevă generală de la 10 ianuarie. Care sunt nemulțumirile acestora

Președintele federației sindicale "Spiru Haret", Marius Nistor, a anunțat că profesorii amenință cu grevă generală de la 10 ianuarie. Care sunt mai exact nemulțumirile lor
06.01.2022 | 00:08
Profesorii ameninta cu greva generala de la 10 ianuarie Care sunt nemultumirile acestora
ADVERTISEMENT

Profesorii amenință cu grevă generală de la 10 ianuarie. Anunțul a fost făcut de președintele federației sindicale “Spiru Haret”, Marius Nistor. El a vorbit despre nemulțumirile cadrelor didactice.

Profesorii amenință cu grevă generală de la 10 ianuarie

Președintele federației sindicale “Spiru Haret”, Marius Nistor, a anunțat miercuri, 5 ianuarie, la Antena 3, că profesorii amenință cu grevă generală începând de luni, 10 ianuarie.

ADVERTISEMENT

Acesta a declarat că, momentan, are loc un referendum în rândul angajaților din educație. În funcție de rezultatul acestuia, va fi organizată sau nu o grevă generală.

Dacă majoritatea cadrelor didactice dorește să protesteze, atunci tot personalul din învățământ o să intre în grevă generală, ceea ce înseamnă că profesorii vor putea să refuze încheierea situațiilor școlare ale copiilor.

ADVERTISEMENT

Reiterăm că din data de 10 ianuarie se încheie și vacanța elevilor din clasele primare. Astfel, copiii din clasele pregătitoare și clasele I – VI ar urma de luni să revină în bănci, în cazul în care protestul nu ar mai avea loc. Ceilalți elevi, de la gimnaziu și de la liceu, au început cursurile din data de 3 ianuarie.

Care sunt nemulțumirile profesorilor

Președintele federației sindicale “Spiru Haret”, Marius Nistor, a explicat care sunt mai exact nemulțumirile cadrelor didactice.

ADVERTISEMENT

Potrivit acestuia, ce i-a deranjat cel mai mult pe profesori a fost faptul că Executivul nu le-a crescut salariile de la 1 ianuarie 2022, așa cum este prevăzut în lege.

Guvernanții au acordat doar o majorare de 4%, ceea ce nu a fost suficient pentru profesori.

Care este reacția ministrului muncii, Marius Budăi

În urma acestor declarații, făcute de președintele federației sindicale “Spiru Haret”, Marius Nistor, ministrul muncii, Marius Budăi, a reacționat.

ADVERTISEMENT

Acesta i-a explicat sindicalistului de ce nu este posibilă o creștere a salariilor într-un timp atât de scurt. Potrivit ministrului, restrângerile bugetare nu permit o majorare a salariilor.

Marius Budăi a precizat că Partidul Social-Democrat nu dorește să îi mintă pe profesori și, de aceea, le spune adevărul, astfel încât aceștia să mai aibă puțină răbdare.

La rândul său, sindicalistul a reacționat.

“Am fost mințiți frumos, dle ministru”, i-a spus Marius Nistor ministrului muncii.

Ministrul muncii a precizat că foștii miniștri ai muncii ar fi fost cei care i-ar fi indus în eroare pe profesori.

“Eu vă înțeleg supărarea, dar certați pe cine nu trebuie”, a menționat Marius Budăi.

ADVERTISEMENT