News

Profesorii ar putea primi un stimulent de 500 de euro. Marcel Ciolacu a făcut anunțul: „Sunt în linia întâi, la fel ca medicii”

15.09.2020 | 16:24
Profesorii ar putea primi un stimulent de 500 de euro Marcel Ciolacu a facut anuntul Sunt in linia intai la fel ca medicii
ADVERTISEMENT

Liderul Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu susține că profesorii ar trebui să aibă parte de beneficii similare cu cele ale medicilor, în condițiile în care au la rândul lor o sarcină dificilă odată cu startul anului școlar în plină pandemie de coronavirus.

Mai concret, acesta face referire la un proiect legislativ care va fi în foarte scurt timp supus dezbaterii în Senat. Un aviz pozitiv ar însemna ca profesorii să primească 500 de euro, stimulent financiar de care se bucură la ora actuală doar cei din „lina întâi”.

ADVERTISEMENT

Având în vedere că decizia finală îi aparține președintelui Klaus Iohannis, este greu de crezut că dascălii vor primi banii până pe 27 septembrie, data la care vor avea lor alegerile locale. „Vom vedea ce va face, dacă va ataca și această lege la CCR sau nu”, a declarat Ciolacu la finalul ședinței conducerii PSD.

Vești bune pentru profesori. Ar putea primi un spor financiar de 500 de euro

Am hotărât ca luni Senatul să introducă pe ordinea de zi proiectul de lege cu stimulentul pentru profesori, deoarece PSD consideră că în acest moment profesorii sunt în linia întâi, la fel ca și medicii”, a mai spus liderul social-democraților.

ADVERTISEMENT

Nu este pentru prima dată când acesta se exprimă public în favoarea legii care prevede ca dascălii să primească un spor financiar. În mesajul postat deunăzi pe rețelele de socializare, Ciolacu le-a transmis guvernanților că partidul pe care îl conduce nu le va permite „să își bată joc de profesori”.

PSD nu acceptă ca Guvernul PNL să își bată joc de profesori și pensionari! De asta propunem acordarea unui bonus salarial pentru profesori și personalul școlar auxiliar, pentru că și ei sunt acum în linia întâi odată cu deschiderea școlilor, dar și respectarea legii în privința creșterii pensiilor.

ADVERTISEMENT

Orban are majoritate în Parlament împreună cu aliații săi USR, PMP, UDMR și minorități. Să își asume respingerea acestor propuneri și să nu mai caute vinovați pentru că nu mai au nicio scuză. Sau aveți majoritate numai când vreți să rămâneți pe funcții?”, a scris liderul PSD pe contul personal de Facebook.

Inițiativa legislativă la care acesta face referire prevede ca personalul didactic auxiliar și personalul nedidactic din înățământul de stat să primească un bonus de 2.000 și respectiv 1.500 de lei pe toată durata stării de alertă și a stării de urgență, pentru implicarea și expunerea în fața riscului de infectare cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

Având în vedere prevederile ordinului comun al Ministerului Sănătății și al Ministerului Educației și Cercetării pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/ instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 , în care sunt prevăzute o serie de 3 scenarii, precum și o multitudine de ghiduri privind măsuri de sanitare și de protecție pentru fiecare nivel educațional în parte, se simte nevoia de stimulare financiară a acestor categorii foarte importante de personal”, se arată în expunerea de motive.

ADVERTISEMENT