Sporturi

Profesorii din Galați, invitați să participe la un curs de numerologie. Update: „Suntem împotriva unei astfel de inițiative”

10.01.2021 | 14:40
Profesorii din Galati invitati sa participe la un curs de numerologie Update Suntem impotriva unei astfel de initiative
ADVERTISEMENT

Profesorii din Galați au fost invitați să participe la un curs de numerologie, chiar de către șefa Inspectoratului Școlar.

Inspectorul Selena Costea a trimis o adresă tuturor cadrelor didactice pe care le invită să participe la proiectul online „Numerologia – o 9 legătură între dascăl și elev”.

ADVERTISEMENT

Proiectul este inițiat de o asociație a numerologilor, adresa având antetul Inspectoratului școlar.

UPDATE / Asociația THE NEW PAGAN DAWN, care se ocupă cu reprezentarea științelor ezoterice și a comunității politeiste din România, a oferit un drept la replică.

ADVERTISEMENT

„Credem că o reacție cu privire la cele întâmplate zilele acestea, în care Inspectoratele Școlare au autorizat și deseminat un curs pentru formarea didactică a profesorilor, bazate pe informații provenite din Numerologie este de dorit din partea singurei Asociații ce se ocupă cu promovarea știintelor ezoterice și reprezentarea comunității păgâne din România.

Proveniența Numerologiei este din spațiul păgân, și mai precis cel Mesopotamian, astfel încât revendicarea oricărei idei se face din prisma ștințiifică și istorică și aceasta nu poate fi convertită în vreun fel la vreo credință străină, creștină. 

ADVERTISEMENT

Trebuie să înțelegem că Numerologia are la baza nu neapărat credința în niște cifre, ci semnificația acestora în relație cu anumite figuri stilistice, științe de cercetare ermeneutică, cum e cabala, sau semnificațiile unor pilde păgane. 

Totuși, Asociația THE NEW PAGAN DAWN consideră NEADECVATĂ utilizarea NUMEROLOGIEI ÎN ȘCOALĂ, ca formă de formare didactică, deoarece Pedagogia și studiile în materie de psihologie sunt cele necesare formării și perfecționării cadrului didactic, cât și evaluărilor perfomanței acestuia în procesul educativ. Orice fel de intervenție din partea unor persoane neavizate în acest proces și mai cu seamă de natură religioasă este nepermisă unui spațiu al valorilor laice. 

ADVERTISEMENT

Totodatp promovarea unor idei anti-vacciniste sau anti-diversitate este un alt motiv pentru care Ministerul Educașiei li noi, ca societate civilp ne îngrijorăm. 

Având în vedere că aceasta pseudo-organizație susține introducerea în circuit școlar a materiei de studiu Numerologie ne poziționam împotriva unei astfel de inițiative, deoarece științele ezoterice nu trebuiesc introduse în sistemul public de învățământ, ele reprezentând la fel ca religia o opțiune individuală a omului, și nu o obligativitate de studiu. Mintea tânără a elevilor nu e pregătită sa asimileze și înțeleagă valori din zona ezoterică, aceasta fiind mai degraba instruită să înțeleagă și opereze cu valorile lumii acesteia”.

Profesorii din Galați, invitați să învețe numerologia în școală

Conform Digi 24, șefa IȘJ Galați susține că nu a militat pentru studierea numerologiei în școli.

NUMEROLOGÍE s. f. știință a numerelor, care, apelând la complicate legi ale matematicii astrale, servește astrologilor pentru definirea destinului uman. (< fr. numérologie). Este considerată o pseudoștiință.

„Din moment ce solicitarea a venit pe cale oficială era firesc să facem acest demers. Nu am propus studierea numerologiei în şcoli”, a declarat Costea.

Fostul inspector general Onuț Atanasiu o apără pe Selena Costea și spune că astfel de cereri vin în număr mare pe mail-ul instituției și sunt redirecționate către profesori.

„Hârtii cu anunţuri care se ţin de tot felul de asociaţii, fundaţii sau chiar persoane, legate de tot felul de activităţi, vin în fiecare zi la inspectorat. Sigur, poţi să le trimiţi sau să nu le trimiţi mai departe. Ei asta cer, să le trimiţi mai departe. De obicei nu poartă antetul, dar nu este o chestie nouă. Eu nu aş fi trimis-o cu adresă de înaintare”, a explicat Atanasiu.

Numerologie pentru profesorii din Galați
Numerologie pentru profesorii din Galați

Secretarul de stat Sorin Ion crede același lucru, că în rândul inspectoratului există o lipsă de experiență în a filtra documentele care ajung la profesori.

„Sunt profesor de matematică. Ce facem? Introducem și astrologia după aceea? Introducem studiul zodiilor în școală? Nu. Cred că e o scăpare de triat corespondența”, a declarat Sorin Ion pentru Edupedu.ro.

Eu cred că la doamna inspector școlar general, care a fost numită de curând, este vorba despre ceva lipsă de experiență în a filtra documentele care vin. În general, la un inspectorat școlar județean vine corespondență din toate domeniile posibile și trebuie să fii atent la filtrarea ei. Presupun că nu a fost foarte atentă, asta este singura explicație pe care mi-o dau eu”, a adăugat secretarul de stat.

ADVERTISEMENT
Tags: