News

Profesorii nu mai pot face meditații cu elevii din clasele la care predau. Când va intra în vigoare noua lege

Ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că profesorii din România nu mai pot face meditații cu elevii din clasele la care predau. Măsura va fi transpusă într-o lege și va intra cât de curând în vigoare.
17.05.2022 | 22:31
Profesorii nu mai pot face meditatii cu elevii din clasele la care predau Cand va intra in vigoare noua lege
Interzis la meditații cu profesorii de la clasă. Ministrul Sorin Cîmpeanu anunță o lege în acest sens. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Schimbare istorică în învățământul românesc anunțată de ministrul Sorin Cîmpeanu. Aceasta îi vizează pe elevii și profesorii implicați în zona meditațiilor.

Interzis la meditații cu profesorii de la clasă. Ministrul Sorin Cîmpeanu anunță o lege în acest sens. Când va intra în vigoare

Marți, 17 mai 2022, ministrul educației a anunțat că profesorilor le va fi interzis prin lege să mai dea meditații cu elevii din clasele la care predau.

ADVERTISEMENT

Conform lui Sorin Cîmpeanu, aceasta regulă ar putea fi aplicată chiar din anul școlar 2022-2023. Oficialul guvernului a punctat faptul că vor fi impuse sancțiuni pentru cadrele didactice care nu o vor respecta.

Ministrul Educației a spus că meditațiile ținute de profesori pentru elevii de la clasă pot altera relevanța notelor și respectarea condițiilor de etică.

ADVERTISEMENT

În România, o interdicție de acest fel pentru profesorii din cadrul învățământul preuniversitar este stabilită prin Codul de etică, care a fost adoptat în octombrie 2018, prin ordin al ministrului Educației. Aceasta însă nu se respectă.

Acum, lucrurile se vor schimba radical. Ministrul Cîmpeanu a subliniat că o astfel de interdicție va fi impusă printr-o lege care va face parte din pachetul legislativ ce va fi adoptat prin Programul ”România Educată”.

ADVERTISEMENT

Cîmpeanu: ”Este o condiție de bun simț”

Prin noua măsură, spune Cîmpeanu, nu se interzic meditațiile în România, ci se specifică faptul că profesorii nu mai pot preda în particular elevilor de la clasă. ”E o condiție de bun simț”, punctează oficialul.

”Meditațiile se practică în orice stat european și nu i se poate interzice unui părinte să își dea copilul la pregătire suplimentară. Însă, o condiție de bun simț este ca profesorii să nu facă meditații cu elevii de la clasă.

ADVERTISEMENT

Vrem să avem relevanța notelor și respectarea condițiilor de etică, iar relevanța notelor are de suferit când un profesor face meditații cu elevii de la clasă”, a declarat Sorin Cîmpeanu, pentru HotNews.

ADVERTISEMENT